Fostul senator Valer Marian a prezentat astăzi un caz în care povestește cum Tudorel Lupea, un pensionar din Cluj-Napoca a fost bătut de către forțele de ordine în timpul vizitei pe care preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a efectuat-o la Universitatea Babes-Bolyai, în seara zilei de 23 mai 2019.

”Pensionarul Todorel Lupea a fost reţinut şi agresat bestial, inclusiv cu electroşocuri şi lovituri cu bastoane metalizate, în plin centrul oraşului, de o haită de nouă poliţişti şi jandarmi pentru că a refuzat să se legitimeze, până ce nu i se spune ce fapta a comis, după ce a îndepărtat câteva jerbe de flori legate cu panglici în culorile drapelului naţional al Ungariei de pe soclul statuii ecvestre a regelui Matei Corvin”, povestește Valer Marian. Citește întreaga poveste AICI.

IPJ Cluj spune despre acest caz că instituția nu a fost sesizată de vreun comportament abuziv al polițiștilor, în schimb a fost înregistrat un dosar penal pe numele clujeanului care, potrivit acestora, a tulburat ordinea și liniștea publică.

”Cu privire la cazul de mai sus, facem mentiunea că este inregistrat un dosar penal privind comiterea infractiunii de tulburare a ordinii si linistii publice, dosar instrumentat de către politistii din cadrul Politiei municipiului Cluj-Napoca – Sectia 1 Politie.

Dosarul a fost inregistrat in urma interventiei la un eveniment in Piata Unirii, unde o persoana ar fi tulburat ordinea și liniștea publică prin comportamentul acesteia. 

Pana in prezent, nu am fost sesizati cu privire la un eventual comportament abuziv al celor care au acționat pentru restabilirea ordinii publice”, a transmis IPJ Cluj pentru Gazeta de Cluj.

Totodată, și reprezentanții Jandarmeriei Cluj susțin că nu au plângeri înregistrate privind aspectele relatate mai sus.

Așteptăm și poziția oficială a Poliției Locale a Municipiului Cluj-Napoca și vom reveni cu detalii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here