Polițiștii, pompierii și jandarmii au acționat încă din prima zi a festivalului UNTOLD, fiind solicitați pentru câteva sute de intervenții, însă, conform ISU CLUJ, nu au fost înregistrate cazuri majore.

”În urma analizării situaţiei operative înregistrate pe durata primei zile a festivalului UNTOLD 2018, a rezultat că nu au fost raportate incidente majore de natură să afecteze grav liniştea şi ordinea publică.

Forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9550 lei şi au fost înregistrate nouă sesizări privind săvârşirea unor fapte penale.

În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente.

În domeniul situaţiilor de urgenţă şi al asistenţei medicale 270 de persoane au primit îngrijiri punctele de prim-ajutor şi prin intermediul echipelor mobile de pompieri şi paramedici, ce patrulează permanent în perimetrul festivalului.

Doar în cinci cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, în general afecţiunile înregistrate au fiind remediate pe loc.

În jurul orei 23.00 a avut loc o ardere scăpată de sub control la scena de pe Cluj Arena, fiind vorba de diverse materialele decorative din apropierea unui dispozitiv de producere a efectelor speciale. Flăcările au fost stinse în timp operativ cu mijloace de primă intervenţie, de către un ofiţer de pompieri aflat în dispozitivul de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.
Menţionăm că asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică au implicat peste 1200 de jandarmi, poliţişti, pompieri, personal medical şi alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în comunicat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here