În urma Congresului organizat de Liviu Dragnea, fostul ministru de Interne, Ioan Rus a adus declarații nimicitoare partidului și șefului Partidului Social Democrat. Deși Ioan Rus a critict dur politica de guvernare a PSD, colegii săi de partid nu au avut curajul să critice la rândul lor afirmațiile fostului ministru.

În 9 martie, Ioan Rus a declarat că Partidul Social Democrat nu are nevoie de un Congres extraordinar, ci de o guvernare eficientă. Ba mai mult, acesta a afirmat că  cel mai mare partid din România poartă întreaga țară dintr-o criză în alta. Vă redăm declarația integrală a fostului ministru de Interne, membru PSD:

„Deoarece a trecut foarte mult timp de când nu am mai purtat o discuție cu Liviu Dragnea, și nici nu am mai fost racordat la «acordul fin» al deciziilor statuate în forurile de conducere ale partidului, sunt nevoit să mă raportez la PSD printr-un soi de cunoaștere comună, specifică omului care analizează din exterior. Din această perspectivă, a analizei exterioare, mă nemulțumește enorm că, de mai bine de un an, cel mai mare partid din România poartă întreaga țară dintr-o criză în alta, generând numeroase scandaluri și diverse probleme artificiale, care nu au nici cea mai mică legătură cu agenda reală a cetățenilor. De ce aruncă PSD întreaga Românie pe foc, urmărind un traiect care amenință să ducă la dezastrul formațiunii, așa cum relevă cele mai recente sondaje de opinie?

Adevărul e că PSD nu are nici pe departe nevoie de Congres extraordinar. În schimb, are nevoie de o guvernare eficientă, de o performanță economică pe care românii să o simtă în buzunare. Ce sens are un Congres în care se reglează niște conturi și se împart niște funcții, dacă nu ești în stare să girezi stabilitate socială și creștere economică? De ce să îți speli rufele în public, în mod constant, aducând astfel nenumărate prejudicii de imagine partidului? Eu chiar nu înțeleg așa-zisa necesitate a acestui congres dorit de Liviu Dragnea! În mod normal, PSD ar fi trebuit să-și canalizeze întreaga atenție asupra actului guvernării, fără a se deda la scandaluri și lupte fără sens, care, iată, se rostogolesc până la Bruxelles, dar și în cele mai importante cancelarii ale Europei. E de-a dreptul incredibil că PSD a putut ajunge într-o astfel de situație nefastă, deși a câștigat alegerile parlamentare de o manieră zdrobitoare și, împreună cu ALDE, deține o largă majoritate în Legislativ. Conducerea bate cuie în talpa partidului!” a declarat vineri Ioan Rus pentru PSnews.ro.

 

PSD-iștii se ascund după deget

Contactați de Gazeta de Cluj, liderii PSD au fost extrem de rezervați în comentarii, fiecare respectând declarația fostului ministru de Interne, Ioan Rus.

„E părerea domnului Rus, fiecare membru din partid poate să-și dea cu părerea. Decizia PSD Cluj a fost următoarea: noi îl susținem pe Marian Neacșu în calitate de secretar general și o susținem pe doamna Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv”, a declarat, presedinte PSD Cluj, Horia Nasra.

„Eu respect fiecare părere personală chiar daca sunt sau nu de acord cu aceasta. Este o regulă de bază a democrației”, a afirmat senatorul PSD, Vasile Ilea.

„Îl respect pe domnul Rus, prefer să nu comentez”, a susținut Doina Pană.

 

2 COMENTARII

  1. Domnule, matale esti tata si politician de duminica seara. Parerile tale sunt tot mai putin interesate, odata cu trecerea timpului. Fusesi acolo langa focul puterii, cot la cot cu Ilici, Nastase etc. Nu-mi amintesc nimic din „succesurile” matale. Aaaa, mi-am amintit, afacerea cu „haine pentru politia din Rep. Moldova, ” realizate la Flacara Cluj si platite de doua ori, si de moldoveni si de bugetul statului. Si inca ceva, daca tie nu-ti plac curvele -romance plecate in pribegie prin Europa, dupa ce voi ati distrus tot, industria, agricultura, sanatatea, invatamantul… mie nu-mi plac lesbienele. Una-i in familia ta… deci cum e cu curvele? Esti la fel de arogant si nesimtit ca Nastase tiganul puscarias.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here