După ce ieri după amiază au avut loc agresiuni sângeroase, soldate cu persoane rănite, în centrul orașului Cluj Napoca între microbiștii veniți la meciul U Cluj – Steaua București, Jandarmeria clujeană a transmis un comunicat în care spune că nu s-a întâmplat mare lucru.

”Premergător începerii partidei, în jurul orei 16:20, în zona Piaţa Unirii a avut loc o scurtă altercație între 3 membri ai galeriei gazdă și 2 membri ai galeriei oaspete, altercație care a fost imediat aplanată de forțele de ordine.Persoanele implicate au fost identificate și sancționate contravențional. 
Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, la finalul primei reprize, membri ai galeriei oaspete au încercat să pătrundă pe suprafața de joc prin distrugerea unor porțiuni din gardul care separă peluza oaspete, aruncând cu părți din gard și scaune. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestui situaţii, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii.
Până în momentul de față s-au aplicat 8 sancțiuni la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 2300 lei și 2 avertismente scrise și o sancțiune la 1 Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 1500 lei.
Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi.De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tutror celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora”, arată comunicatul Jandarmeriei clujene.

Pe de altă parte, pe Facebook și Youtube circulă mai multe firlmări în care se arată cum jandarmii clujeni se bat cu suporterii celor două echipe de fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here