Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că școlile ar putea fi redeschise din 8 februarie, doar dacă tendință de scădere a numărului de cazuri de coronavirus se va menține.

Premierul Florin Cîţu susține că a avut discuții cu liderii UDMR și USRPLUS pe tema redeschiderii şcolilor, dar şi a restaurantelor.

„Am avut discuții cu domnul Hunor și cu domnul Barna.  Da, şi eu vreau să fie redeschise școlile, vreau să deschidem și restaurantele. Am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema pe sănătate, aș vrea să fie redeschise. Avem această condiţionare de pandemie. Personal, eu cred că trebuie să facem tot ce se poate să redeschidem școala cât mai repede, de aceea e important ca, pe şi lângă campania de vaccinare, să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menţinem ritmul.
Până acum am văzut că a scăzut numărul și am ajuns la un nivel confortabil. Sunt orașe care au ieșit din carantină, muncipii. Dacă păstrăm această tendință putem să redeschidem școlile pe 8 februarie. Campania de vaccinare este importantă. În acelaşi timp, trebuie să păstrăm şi această campanie de a reduce efectele pandemiei. Să nu uităm că trebuie să păstrăm în continuare distanţarea, să purtăm mască, dezinfectant, etc”,  a spus Cîţu, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here