Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre condamnarea lui Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

„O instanţă română l-a condamnat pe cel mai puternic politician, un test pentru sistemul de justiţie”, titrează cotidianul The New York Times.

Jurnaliştii americani relatează că verdictul reprezintă o „lovitură dureroasă” pentru Liviu Dragnea, „considerat cel mai puternic politician” din România.

„Atacurile asupra sistemului de justiţie sunt puţin probabil să se oprească. În schimb, s-ar putea înrăutăţi după decizia de joi a instanţei”, avertizează jurnaliştii de la The New York Times.

Şi agenţia de ştiri Reuters scrie pe larg despre acest subiect, afirmând că această „nouă condamnare penală pentru Dragnea, care nu poate deveni premier din cauza unei condamnări anterioare pentru fraude electorale, ar putea slăbi controlul său asupra celui mai mare partid din România şi asupra Guvernului aflat la putere de cinci luni”.

„Cel mai puternic politician din România a fost găsit vinovat de abuz şi condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, un verdict aclamat cu prudenţă de protestatarii antiguvernamentali care timp de mai multe luni au denunţat corupţia de la nivel înalt din această ţară europeană”, relatează agenţia Associated Press.

„România: trei ani şi jumătate de închisoare pentru liderul majorităţii”, titrează cotidianul francez Le Figaro.

„Puternicul lider (al formaţiunii) de stânga aflată la putere în România, Liviu Dragnea, a fost condamnat, astăzi (joi), la trei ani şi jumătate de închisoare într-un caz privind angajări fictive, o lovitură pentru ambiţiile sale de a rămâne stăpânul jocului pe scena politică din această ţară”, sunt de părere jurnaliştii francezi.

„Liviu Dragnea, considerat cel mai influent politician din România, a fost condamnat la trei ani de închisoare în legătură cu un scandal privind angajări fictive”, relatează postul german Deutsche Welle.

„Analiştii sunt de părere că decizia instanţei cel mai probabil va slăbi abilitatea sa de a influenţa politicile naţionale împreună cu Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă”, au mai scris jurnaliştii germani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here