Anul 2020 înseamnă, în materie de televizoare, ecrane din ce în ce mai mari și mai multe seturi de 8K.

Mai mare. Pentru consumatori, probabil cea mai importantă tendință este că televizoarele continuă să crească. Cât de mare este mare? Îți amintești când un televizor de 42 de inci părea gigantic? Televizoarele cu ecrane de 65 inci sunt acum norma. Anul trecut, am observat cum televizoarele de 65 de inci devin din ce în ce mai căutate, iar în 2020, analiștii se așteaptă ca un număr în creștere de modele de 75-85 de inci să fie oferite la prețuri la îndemână pentru mulți cumpărători. Experții din industrie se așteaptă ca aceste seturi mai mari să ocupe o pondere mai mare din piața televizoarelor și ca prețurile să se micșoreze.

HDR mai bun și mai luminos. Gama dinamică înaltă (HDR) a fost un subiect fierbinte în 2019 și continuă să fie și în acest an. Deși mulți producători oferă caracteristica HDR în televizoarele lor 4K, nu există nicio modalitate de a spune cât de bine se va descurca un televizor HDR doar uitându-te la el în magazin. Multe televizoare nu au luminozitatea, nivelurile de negru sau capacitatea de procesare video pentru a afișa cu adevărat programele HDR la calitatea necesară. Așadar, în acest an, cel mai probabil mai mulți producători vor promova televizoarele cu niveluri de luminozitate maximă, pentru performanțe HDR de top.

Mai mult 8K. În timp ce televizoarele 8K și-au făcut debutul la CES 2019, 2020 este probabil anul care le face să fie „noul normal”. Aceste afișaje de televiziune au un număr uimitor de 33 de milioane de pixeli, comparativ cu 8 milioane într-un set 4K. Doar câțiva producători, inclusiv LG și Samsung, au oferit televizoare 8K în 2019 și doar unul sau două modele fiecare. Aste de așteptat să vedem din ce în ce mai multe televizoare 8K în 2020 de la aceste mărci și de la altele. Toate acele milioane de pixeli în plus promit imagini mai clare și mai detaliate decât ceea ce poți obține în prezent cu televizoarele UHD 4K. 

Dar asta nu înseamnă că ar trebui să cumpărați un televizor 8K, deoarece credem că este prea devreme pentru ca majoritatea oamenilor să facă asta. Nu multe persoane vor observa diferența dintre 8K și 4K pe un televizor din camera de zi.

În plus, nu vei găsi conținut 8K pe care să îl urmărești pe unul dintre aceste seturi, cel puțin pentru o perioadă. O serie de filme au fost filmate în 8K, iar unele evenimente de mare anvergură vor fi filmate în 8K, dar conținutul 8K nu va ajunge pe televizorul tău prea curând, indiferent de modelul pe care îl ai. Chiar și conținutul 4K este o problemă pentru unii. 

De fapt, deși conținutul 4K este disponibil prin servicii de streaming și pe discuri Blu-ray 4K Ultra HD, emițătorii nu au trecut de nivelul unui videoclip de înaltă definiție de 1080p, deoarece încă se luptă cu cerințele de lățime de bandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here