În cazul în care va fi validat câștigător al alegerilor pentru Casa Albă în fața lui Donald Trump, fostul vicepreședinte democrat, Joe Biden, va implementa o agendă cu numeroase elemente progresiste, printre care cheltuirea a sute de miliarde de dolari pentru cumpărarea de produse și servicii made in America, taxarea la niveluri mai ridicate a corporațiilor și a americanilor bogați, investiții de trilioane de dolari în energie verde, precum și extinderea schemei de asigurări de sănătate publică adoptată în timpul președintelui Barack Obama, simultan cu crearea unui plan pentru a asigura 97% dintre americani.

Multe dintre aceste propuneri sunt preluate de la aripa considerată „radicală” din Partidul Democrat, semn nu doar al influenței tot mai mari pe care aceștia o au în interiorul formațiunii, dar și al eforturilor majore pe care Biden le face pentru a obține sprijinul și voturile lor cruciale la scrutinul din 3 noiembrie.

Potrivit celui mai recent sondaj Opinium /Guardian US dat publicității marți, Biden îl conduce pe Trump cu 57% față de 40% în intențiile de vot ale alegătorilor americani. De asemenea, ancheta sociologică a dezvăluit că, în luna septembrie, rata votanților indeciși – un grup esențial în alegerea președintelui SUA – care s-au îndreptat spre Biden a crescut cu 5%.

Mai mult, modelul electoral al celor de la The Economist susține acum că Biden are 91% șanse să câștige colegiul electoral cu cel puțin 347 de electori (sunt necesare 270 de electori pentru a deveni președinte).

Procente la fel de bune pentru democrat dă și agregatorul de sondaje RealClearPolitics, care indică că Joe Biden deține în prezent un avantaj de 10 puncte în fața președintelui republican: 51.6% față de doar 41.6%.

Citește mai mult pe G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here