Alina Ceusan, una dintre cele mai sexy clujence de pe Facebook, vrea sa isi revendice domeniul alinaceusan.ro in instanta. Ea a actionat in instanta firma Human Hair, detinuta de bloggerul din Targu-Mures Mihai Negrea, dar si Institul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica, respectiv RoTLD. Ea doreste sa foloseasca domeniul alinaceusan.ro, informeaza Zi de Zi. 

PR-ul Alina Ceusan este urmarita de aproximativ 75.000 de oameni pe reteaua de socializare Facebook.

Citeste pe aceeasi tema:

Interviu cu cele mai sexy clujence de pe Facebook: Carmen Grebenisan si Alina Ceusan

 

Procesul a avut primul termen pe 7 februarie la Targu Mures, iar urmatorul termen este chiar de Valentine’s Day, respectiv pe 14 februarie 2014.

Alina Ceuşan: “S-a folosit de numele meu”

Povestea neînţelegerii dintre cei doi bloggeri a început în vara anului trecut, când Alina Ceuşan l-a acţionat în instanţă pe Mihai Negrea, pe care l-a acuzat că foloseşte site-ul www.alinaceusan.ro pentru a redirecţiona internauţii către pagina web a SC Human Hair SRL, firmă administrată de Mihai Negrea, care are acelaşi obiect de activitate cu societatea deţinută de Alina Ceuşan, şi anume comercializarea extensiilor pentru păr, informeaza Zi de Zi. “Se foloseşte de numele meu, mai exact s-a folosit de numele meu ca să spun aşa pentru că fiind în proces site-ul nu poate fi folosit nici de mine, nici de el. Practic, Mihai Negrea s-a folosit de numele meu pentru a direcţiona orice user către pagina lui de extensii. Asta bineînţeles că mă deranjează în primul rând dintr-un principiu de bază: e numele meu şi te foloseşti de el şi putea să folosească orice alt nume. Doi la mână, având în vedere că şi eu am un business asemănător, cu extensii, bineînţeles că lumea poate fi indusă foarte uşor în eroare de faptul că dacă scrie alinaceusan.ro şi majoritatea intră pe blog şi ştiu adresa te direcţionează către site-ul lui de extensii şi practiceei ar putea cumpăra extensii de acolo în ideea în care ar fi un site recomandat sau direcţionat de numele meu”, a declarat Alina Ceuşan, care deţine şi blogul de fashion alinaceusan.wordpress.com.

Mihai Negrea: “Site-ul nu are nicio legătură cu numele ei”

De cealaltă parte, Mihai Negrea, un internaut foarte activ pe reţelele de socializare, are o altă perspectivă asupra cazului, afirmând că domeniul cumpărat în 2012 nu are nicio legătură cu Alina Ceuşan. “Nu ştiu ce s-a gândit în mintea ei când s-a gândit să mă dea în judecată. E dreptul ei, nu am nimic împotrivă şi normal că are voie să facă chestia asta. Dar cam atât. Momentan site-ul nu are nicio legătură şi nici atunci nu avea nicio legătură cu numele ei. Am explicat la instanţă tehnic de ce nu are nicio legătură, numai că trebuie să se judece, suntem la faza la care încă nu s-a judecat, vineri instanţa a decis o săptămână de amânare ca să vadă dacă are sau nu competenţa să decidă”, a precizat Mihai Negrea, care deţine şi site-ul www.outinmures.ro. “Am domeniul respectiv (www.alinaceusan.ro – n.r.) din anul 2012, octombrie. Ea a intentat procesul în august 2013”, a adăugat internautul pentru Zi de Zi.

Solicitarea Alinei Ceuşan, site-ul www.alinaceusan.ro

Întrebată care sunt revendicările sale, fosta Miss Târgu-Mureş 2009 a precizat că îşi doreşte ca site-ul care poartă numele ei să nu poată fi exploatat de o altă persoană. “Solicitarea mea este să se termine cât mai repede procesul, să revină site-ul în proprietatea persoanei de drept, adică în proprietatea mea, şi cam atât. Nu cred că am alte lucruri de adăugat. E o poveste foarte simplă, îmi pare rău că s-a ajuns aici”, a mărturisit Alina Ceuşan.

În prezent, internauţii care accesează site-ul www.alinaceusan.ro sunt întâmpinaţi cu următorul mesaj: “Bine aţi venit. Acest domeniu/site, nu are nici o legătură cu vreun cetăţean al României. Pentru mai multe detalii, că rugăm: click aici”. Cei care dau clik pe linkul indicat sunt apoi redirecţionaţi către pagina web www.google.ro.

Mihai Negrea, încrezător în decizia Justiţiei

În replică, Mihai Negrea şi-a manifestat optimismul că instanţa va lua cea mai bună decizie în acest caz unic în istoria internetului din România. “Părerea mea e că nu e neaparat întemeiată situaţia, dar numai instanţa poate să decidă”, a arătat administratorul firmei Human Hair SRL.

Procesul, mutat la Bucureşti?

Primul termen al procesului a avut loc vineri, 7 februarie, la Judecătoria Târgu-Mureş. Instanţa, alcătuită din judecătorul Siko Laszlo, a invocat o posibilă excepţie de necompetenţă teritorială şi materială dată de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi a solicitat o săptămână de deliberare. Astfel, în funcţia de decizia care va fi comunicată la următorul termen de vineri, 14 februarie, disputa pentru site-ul www.alinaceusan.ro va continua fie la Judecătoria Târgu-Mureş fie la Tribunalul Specializat Târgu-Mureş sau chiar la Tribunalul Bucureşti. “Instanţa, din oficiu, a invocat excepţia necompetenţei teritoriale şi materiale, ceea ce înseamnă că procesul cu siguranţă va continua însă nu suntem siguri dacă pe rolul Judecătoriei Târgu-Mureş, Tribunalului Specializat sau Tribunalului Bucureşti. Aşteptăm soluţia instanţei, s-a amânat pronunţarea o săptămână în vederea depunerii de concluzii scrise pe această excepţie”, a declarat Alexandru Ciacoi, avocatul Alinei Ceuşan.

Speţă inedită, jurişti tineri

Acesta face parte din Baroul Cluj din februarie 2007 şi are două puncte de lucru, în municipiul Cluj Napoca şi în localitatea Tîrguşor, comuna Sînmartin. Totodată, Mihai Negrea a fost reprezentat de avocatul târgumureşean Veronica Zecses, membru în Baroul Mureş din martie 2010, iar din partea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – Registrul RoTLD (Romania Top Level Domain) a fost prezentă Mihaela Ghiţă, consilier juridic.

2 COMENTARII

  1. Nu e CLujeanca, nu e cea mai sexy, e doar o fatuca cu bani ce isi permite sa isi cumpere orice si sa se laude, oricare fata, femeie daca ar avea timp si bani sa stea toata ziua prin magazine si in fata oglinzii, prin saloane de infrumusetare ar fi frumoasa, sexy, lasati-ne cu atatea frumuseti fabricate de voi, azi maine a fi mai tare decat dragusanca vietii….

  2. Mă întreb de ce până acum ROTLD nu a introdus în termenii și condițiile de înregistrare al unui domeniu .ro ceva legat cu denumirile ce pot fi corelate cu nume de persoane.

    Eu am avut situații când pe alte țări când intermediam înregistrarea vreunui domeniu cu un nume de persoană (pentru clienți) mă trezeam cu o amânare în care mi se cerea anumite dovezi pentru a putea fi înregistrat.

    Așa și eu cumpăr mâine traianbasescu.ro (presupunând că ar fi liber), fac un site de dating și menționez că nu are vreo legătură cu vreun cetățean român și totul este un pamflet.

    Eu cred că ROTLD trebuie să își corecteze termenii pentru anumite denumiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here