Pe perioada pandemiei, mii de firme au primit bani de la stat, ca urmare a efectelor aduse de pandemie, prin Măsurile 1 și 2- Capital de lucru. Banii primiți trebuiau raportați de către antreprenori, iar cei care nu au făcut asta, trebuiau să îi restituie. Acum, cu toții vor scăpa de restituirea banilor, daca legea va ajunge să se aplice.

Cei care au aplicat pe perioada pandemiei pe Măsurile 1 și 2- Capital de lucru, nu vor mai trebui să restituie banii primiți de la stat, chiar dacă au depășit perioadele de raportare. Florin Jianu, președintele CNIPMMR, a anunțat că prevederea este inclusă într-o lege care a trecut deja de Senat.

„Avem o veste foarte bună pentru antreprenorii care au aplicat pe Măsura 1 şi Măsura 2. Mulţi dintre ei trebuiau să dea banii înapoi, respectiv aproximativ 5.000 de firme pe Măsura 1 şi estimam un număr similar şi pe Măsura 2. În Camera Deputaţilor este acum o lege care îi repune în drepturi pe cei care au depăşit acele perioade de raportare, aşa încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să dea banii înapoi. Legea a trecut, săptămâna trecută, de Senat şi a intrat luni în Camera Deputaţilor. Este una dintre legile cerute de noi şi susţinute ca măsură, astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să dea banii înapoi”, a spus Florin Jianu.

Totodată, Jianu a făcut referire și la Măsura 4.1.1 pentru care se va publica Gihidul necesar, precum și un tutorial de utilizare a platformei dedicate.

„Al doilea anunţ pe care vreau să-l fac este legat de Măsura 4.1.1. Am avut de dimineaţă o convorbire telefonică cu prim-ministrul României care mi-a spus faptul că s-a asigurat că astăzi se va publica Ghidul pe această măsură, se va publica şi platforma. Una dintre problemele menţionate în aceste zile a fost faptul că oamenii nu ştiau cum arată platforma şi că aveau nevoie de o perioadă de testare a acesteia. Se va publica şi un tutorial de aplicare a acestei platforme. Vreau să anunţ întreprinzătorii asupra faptului că nu s-a schimbat nimic din planul de afaceri, din grila de aplicare a Măsurii 4.1.1. Singurul lucru care s-a schimbat e că la punctaje egale se va face o medie ponderată din trei elemente: productivitatea muncii, ponderea echipamentelor şi a utilajelor în grantul total şi numărul locurilor de muncă. Fiecare dintre aceste trei criterii va conta în proporţie de aproximativ 33% dând astfel şanse egale întreprinzătorilor. De altfel, mandatul nostru de reprezentare a fost votat în Biroul Permanent al Consiliului. E o chestiune pe care nu o susţinem de pe o zi pe alta, ci de patru luni”, a menţionat președintele CNIPMMR.

Citeste mai mult: adev.ro/r953qd

Sursa: Adevărul

Citește și: Clujul a avut cei mai mulți beneficiari ai schemelor de ajutor HoReCa. Mircea Miheștean: „Orice criză vine și cu oportunități”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.