Asociaţia Compania de Tango Cluj organizează în perioada 21-24 august 2014, la Centrul de Cultura Urbană Casino, cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Tango Argentinian,  Tango Cazino, cel mai mare astfel de festival din România.

Clujul devine astfel, in perioada 21-24 august 2014,  capitala tangoului argentinian. Acest eveniment va reuni peste 300 de dansatori amatori si profesionisti din tara (Cluj, Bucuresti, Brasov, Timisoara, Oradea, Sibiu, Iasi, Baia Mare) si strainatate (Argentina,USA, Spania, Franta, Italia, Ungaria, Austria, Germania, Turcia, Rusia, Cehia, Malta, Serbia, Bulgaria, Grecia), care vin la Cluj sa petreaca un weekend de poveste, participand la numeroase worksopuri si petreceri, pe care organizatorii le pregatesc.

Invitati in acest an, pentru a sustine demonstratii si seminarii, sunt maestrii internationali: Cecilia Piccinni (Argentina), Dominic Bridge (USA), Fausto Carpino (Italia), Stephanie Fesneau (Franta), Loukas Balukas si Georgia Priskou (Grecia), Katalin Czidor si Tihamer Bogdan (Ungaria).

Programul festivalului

In perioada 21-24 august 2014 vor avea loc si activitati gratuite pentru publicul larg, astfel:

Joi, 21 august, pe platoul din fata Cazinoului vom avea instalat ring special de dans si vom sustine un curs gratuit de initiere in tango argentinian cu instructorii Companiei de Tango Cluj, de la ora 19.00-20.30.

Vineri, 22 august, cursul gratuit programat tot intr orele 19.00 si 20.30, va fi sustinut de profesori invitati de la Casa de Tango din Bucuresti.

Sambata, 23 august, doi instructori romani de etnie maghiara, care locuiesc in prezent la Budapesta, Katalin Csontos si Endre Szeghalmi (Bario del Tango), vor sustine un alt curs gratuit de initiere in tango argentinian, pe str. Mihail Kogalniceanu, in fata scenei, de la ora 14.00-16.00. Acest eveniment va fi inclus in programul Zilelor Culturale  Maghiare din Cluj. Cursul va fi sustinut in limba maghiara.

Foisorul din Parcul Central va gazdui tango in aer liber, tot sambata, 23 august 2014 de la ora 15.00-20.00.

 Duminica, 24 august, pe platoul din fata Cazinoului, va avea loc o demonstratie de tango Argentinian, incepand cu ora 20.00.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here