Tissot, unul dintre cele mai cunoscute branduri de ceasuri din lume, a lansat la mijlocul lunii octombrie un ceas de lux in editie limitata dedicat aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire.

Ceasul special în ediţie limitată a fost produs în doar 1918 exemplare, cifră ce semnifică anul Marii Uniri de la Alba Iulia. Costul unui astfel de ceas este de 2.900 lei. După aproximativ două-trei săptămâni de la lansare, toate exemplarele s-au vandut, fiind inregistrate in asteptare alte 3000 de cereri.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artişti români de la atelierul de creaţie Şezi din Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran. Potrivit prezentării producătorul ceasului, cadranele ”pun în evidenţă tradiţiile româneşti prin cercurile lor armonioase, inspirate din dânsul popular românesc, horă”.   Hora este reprodusă pe fondul secundarului periferic, unde sunt simbolizaţi 9 dansatori care se ţin de mână şi formează astfel un cerc. Fiecare om reprezintă una din cele 9 regiuni ale României, dansând împreună aşa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918. Culorile steagului României, roşu, galben şi albastru, sunt înserate în mod elegant în partea de jos a cadranului. Pentru a sublinia simbolul horei, la cadranul rotund al orelor şi cel al secundelor s-a adăugat o fereastră rotundă pentru data, o particularitate a acestei ediţii limitate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here