Ce este gramatica? Este inca un mister pentru multi oameni, chiar daca au petrecut ani buni invatand-o. Fie se tem, fie o ignora cu totul. Cu toate acestea, nu trebuie sa faci asta daca inveti orice limba, inclusiv engleza.

Pentru a invata gramatica cu usurinta, trebuie doar sa o pui la locul ei in mod potrivit. Informatiile din orice manual engleza clasa 6 includ si gramatica, iar daca le cunosti vei putea sa inveti mai departe in anii urmatori.

Gramatica este de obicei grea in etapele de inceput ale stapanirii unei limbi noi. Diferite limbi sunt cunoscute pentru modelele lor gramaticale distincte. De exemplu, gramatica engleza si mandarina sunt doua concepte complet diferite si pot necesita mult timp pentru a le intelege. Totusi, acest lucru nu ar trebui sa fie valabil atunci cand inveti engleza si stii deja romana.

Chiar daca vorbitorii nativi inteleg limba, chiar daca ii lipseste corectitudinea gramaticala, problema este atunci cand trebuie sa scrii un articol pentru un blog, o postare pentru social media sau o lucrare pentru scoala. Ai nevoie de gramatica adecvata pentru asta. Chiar daca notele mici nu sunt neaparat relevante pentru valoarea unui elev, ele sunt demotivante.

Invata cat mai multe cuvinte

Pentru a invata usor gramatica, elementul de baza al oricarei limbi sunt cuvintele. Obtine un dictionar (sau descarca unul) si afla cat mai multe dintre ele. Foloseste fiecare cuvant nou cat de des poti, ca sa-ti amintesti de el. Nu iti face griji in privinta gramaticii pana nu te simti confortabil folosind cuvintele pe care le-ai invatat si poti intelege cel putin jumatate din ceea ce auzi. La limba engleza clasa 6 se pune foarte mare accent pe comunicare si acesta este un lucru important.

Vorbeste cu oamenii

Comunicarea te face sa faci parte din societate. Incercarea de a invata fara a vorbi cu alte persoane este grea. Profita de orice sansa pentru a vorbi cu oamenii, chiar si la telefon. Inveti gramatica in timp ce asculti modul in care alte persoane folosesc cuvintele, chiar daca nu stii regulile. Cu cat auzi mai mult cuvintele folosite corect, cu atat inveti mai mult.

Asculta si invata

Cel mai bun mod de a invata gramatica este sa vizionezi filme si emisiuni de televiziune in limba de care esti interesat. De exemplu, daca esti interesat de engleza, un bun serial de vizionat este „The Big Bang Theory”, in special personajul lui Sheldon Cooper, care corecteaza fara probleme gramatica oricui in cadrul filmului. Cu toate acestea, considera ca aceste filme sunt doar un ajutor suplimentar, dar nu fac totul in locul tau iar daca trebuie sa inveti la engleza clasa 6 atunci cea mai buna idee este sa combini solutiile pentru a invata mai usor.

Sunt mai multe filme / emisiuni de televiziune care te pot ajuta. Alege ce iti place si asculta cu atentie. Reia clipurile daca nu ai inteles nimic. Incearca sa obtii copii cu subtitrare in engleza pentru a te ajuta sa intelegi ce spun oamenii cu accente ciudate.

Cere sa fii corectat

Celor mai multi oameni nu le place sa li se spuna daca folosesc un cuvant in mod incorect, deoarece se simt jigniti. Cere oamenilor sa te corecteze atunci cand este nevoie, pentru a putea invata din greselile facute. Cand ai ceva editat si corectat, verifica pe documentul original pentru a vedea unde ai gresit. Fii atent la toate corectiile si exerseaza!

Cunoaste partile de vorbire

Acum ca stii multe cuvinte, ar trebui sa stii cum sa le folosesti intr-o propozitie. Poti face acest lucru prin alocarea tuturor cuvintelor pe care le cunosti in parti ale vorbirii. Trebuie sa stii acest lucru atunci cand inveti gramatica, deoarece partile de vorbire iti vor spune cum sa utilizezi cuvantul intr-o propozitie.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante si te vor ajuta sa inveti mult mai usor engleza. Este recomandat sa combini tehnicile de invatare pentru a avea cu adevarat succes atunci cand incerci sa inveti o limba noua, nu doar limba engleza. De asemenea, pot fi si alte tehnici care sa te ajute si trebuie doar sa le identifici pe cele care sunt potrivite pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here