Pastele italiene sunt printre cele mai iubite preparate din lume, de foarte multe persoane de pe întreg mapamondul. Cu toții știm că, atunci când vrei să mănânci paste cu adevărat gustoase, cu o rețetă de paste italiene, nu ai cum să dai greș. 

Așadar, iată un top al celor mai iubite rețete de paste italiene, de care te vei îndrăgosti. 

Pentru a te asigura că rețetele tale au gustul autentic italian, indiferent de rețeta pe care o vei încerca, folosește produse italiene de pe Supermercato.ro

Spaghete aglio e Olio 

O rețetă de paste romană, simplă dar foarte gustoasă, te va surprinde în cel mai plăcut mod. 

O preparare rapidă și ușoară, dar cu un gust deosebit. Pentru această rețetă ai nevoie doar de spaghete, măsline și usturoi. Opțional se adaugă ardei roșu kapia sau ardei picant. 

Spaghetti alla Puttanesca

O rețetă napolitană creată în secoul al XX-lea, are un gust cu totul parte, datorită ingredientelor sale dar și a simplității. 

Se crede că această rețetă a fost creată în bordelurile din Napoli. De aici denumirea de Puttanesca. 

Pentru această rețetă, ai nevoie doar de spagehete, hamsii, usturoi, capere, măsline și roșii. 

Cacio e Pepe

Deși, pare extrem de simplă, pentru că se folosește doar de 2 ingrediente, această rețetă este în topul pastelor romane delicioase. 

Ai nevoie doar de paste, brânză Pecorino Romană și piper negru pentru a te bucura de un gust, cu adevărat deosebit. 

Spaghetti alle vongole

Un preparat napolitan extrem de bun pentru sezonul cald, conține doar 2 ingrediente. Scoici și spaghete. 

Spaghetti alle vongole sunt extrem de populare inclusiv în Ajunul Crăciunului în Napoli. 

Sugo all’Amatriciana

Alături de spaghete Cacio e pepe și Carbonara, această rețetă este parte din cele 3 rețete adorate din Italia. Pentru această rețetă ai nevoie de spaghete cu roșii, guanciale ( o carne mai grasă decât prosciutto) și Pecorino Romano. 

Paste Carbonara

Cu siguranță ai auzit, ai gustat și poate, sunt chiar preferatele tale. Pastele Carbonara sunt preparate în Italia cu Pecorino Romano, care le oferă un gust italian cu totul aparte. 

Se crede că acestă rețetă a fost creată în 1944, după eliberarea Romei. 

Paste Bolognese

Renumitul sos Blognese sau Ragu, se află printre preferințele multor oameni, iar acest sos făcut carne și sos de roșii, este, practic secretul acestor paste. 

Rețeta autentică de Paste Bolognese este înregistrată în Academia Italiană de Bucătărie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here