3. Tehnicianul de laborator

Spre surprinderea multor oameni, tehnicianul de laborator are parte de un job extrem de periculos. În timpul experimentelor, cercetătorii se pot răni grav sau pot chiar muri. În 2008, de exemplu, un expert de la Universitatea California a murit din cauza arsurilor severe după ce a lucrat cu o substanţă extrem de inflamabilă, denumită t-Butyllithium.

Cercetătorii din laboratoare şi mai ales studenţii suferă frecvent răni de la substanţele inflamabile şi toxice pe care le folosesc şi nu numai. De exemplu, magneţii puternici din scanerele pentru rezonanţa magnetică (RMN), folosite pentru a măsura activitate creierului, au atras tot felul de obiecte metale, precum pistoale şi scaune cu rotile, rănindu-i pe cei din jur.

2. Vânătorul de furtuni

Dacă toată lumea fuge de furtuni sau de tornade, vânătorii de furtuni fac tot posibilul să ajungă în calea lor, pentru a monta tot felul de senzori de vânt şi de presiune, arată meteorologul american Tony Laubach.

Vânătoarea de furtuni este, însă, extrem de periculoasă. Chiar anul acesta, în luna mai, un vânător de furtuni veteran, împreună cu fiul său şi alt coleg, au fost ucişi în timp ce urmăreau o tornadă, în Oklahoma, SUA. Acea tornadă se mişca mult mai repede şi era mult mai mare decât se credea iniţial.

Teama cea mai mare a lui Laubach nu este atât tornada, cât fulgerul. Fulgerele sunt mult mai periculoase, sunt mortale şi nu ştii unde lovesc, explică meteorologul.

1. Psihologul de crocodili

Psihologii de crocodili se aventurează în mijlocul nopţii în ape infestate de reptile. Ei orbesc temporar animalele cu lumină, le leagă cu sfori şi le lasă să se zvârcolească până la epuizare, înainte de a le scoate pe uscat. După ce îşi termină treaba, cercetătorii îndreaptă crocodilii cu faţa spre apă şi, în general, reptilele fug repede spre ea.

Din păcate, însă, există momente când crocodilii decid să încerce un prânz pe uscat şi se întorc spre cercetători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.