foto - profimedia/mediafax

O altă sursă de certificate false de vaccinare a fost identificată de polițiști și procurori în sectorul 2 al Capitalei. Este vorba de un centru de vaccinare din sector, care a fost închis la primele ore ale dimineții de autorități, iar 168 de persoane au fost chemate la audieri la Poliția Capitalei.

Declarațiile unei victime: „Nu am putut să îmi scot certificatul verde”

„În 7.05 (luna mai) a fost doza a doua. Am vrut să scot certificatul verde și au constatat că nu sunt trecut în registru.(…) Să fie pedepsiți (n.r.- infractorii) cât se poate de grav! Nu fac altceva decât să împrăștie o serie întreagă de microbi!”,  a spus un bărbat de 90 de ani, care nu putea intra în nicio instituție, întrucât datele din certificatul său verde fuseseră furate, deși acesta era vaccinat anti-Covid.

Parchetul, împreună cu Poliția, au descins joi la prima oră pentru a ridica probe de la centrul de vaccinare Neghiniță din sectorul 2, a informat primarul Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

„Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, a scris edilul sectorului 2.

Număr foarte mare de persoane duse la audieri

Un număr de 168 de persoane vor fi duse la audieri la Poliția Capitalei în acest dosar. Sunt și zece martori în acest dosar care este instrumentat din august, când au fost depuse primele plângeri.

Persoanele care lucrau la acel centru erau funcționari publici detașați de la Direcția de asistență a copilului din sectorul 2, potrivit informațiilor Digi24. Ei ar fi trebuit să facă și înregistrările în platformă și vaccinarea propriu-zisă.

Vaccinarea nu mai avea loc însă, pentru că datele personale ale celor nevaccinați erau introduse în sistem în locul celor ale unor persoane deja vaccinate, așa că atunci când acestea din urmă au venit la centru să facă doza 3 nu mai apăreau în sistem.

Vaccinarea continuă în alte centre din sectorul 2

„Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile”, a spus primarul.

Persoanele programate pentru vaccinare la acel centru vor fi redirecționate către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon a suplimentat un nou flux, la Piața Obor vor porni zilele acestea încă două fluxuri, urmând ca un nou centru să fie deschis la Mega Mall.


sursa: stirilekanald.ro

Citește și: O fetiță de 11 ani a fost violată de bunicul ei, însă părinții nu o lasă să avorteze

1 COMENTARIU

  1. Paca/Mare pacat ca romanii pun botul la dezinformare din cauza fricii care le-a intrat in oase datorita inculturii in care e impinsa Romania si se vaccineaza de buna voe sau fortat.Incultura,groapa de gunoi a mortii sarmanelor trestii ganditoare.Lasati fiinta umana sa ramana tresie ganditoare nu o transformati in zombii drogati si morti vii.Nenorocitiloir/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here