Col. (r.) Tudor Păcuraru i-a cerut sprijinul jurnalistului Romeo Couți în demararea procedurilor legale pentru obtinerea drepturilor de proprietate intelectuală pentru cele două ediții ale emisiunii „Reporter special”, cenzurate de producătorul executiv Laura Pașca.

Analistul col. SRI (r.) Tudor Păcuraru susține că după finalizarea demersurilor legale privind drepturile de proprietate intelectuală, intenționează să ofere respectiva emisiune, cu titlu gratuit, spre difuzare tuturor televiziunilor.

Jurnalistul Romeo Couți a dezvăluit că emisiuna a fost oprită de la difuzare de către conducerea interimară TVR Cluj, pe motiv că col. SRI(r) Tudor Păcuraru nu a prezentat documente care să ateste că Viktor Orbán nu mai este un partener de încredere pentru Bruxelles. Romeo Couți susține că a fost anunțat că emisiunea nu va mai fi difuzată numai cu două zile înainte de data în care era programată, cu toate că emisiunea a fost predată la secretariatul de emisie în 24 mai.

„Stimate domnule Romeo Couti, 

Subsemnatul, col. (r.) Tudor Păcuraru, vă adresez rugămintea de a mă susține în demararea procedurilor legale pentru obtinerea drepturilor de proprietate intelectuală, cu cheltuielile aferente de producție, pentru cele două ediții ale emisiunii ”Reporter special”, la care am participat în calitate de invitat. 

Consider că respectiva emisiune din seria „Reporter special”, realizată în studioul TVR Cluj şi cenzurată de producătorul executiv Laura Pașca, sunt de maxim interes pentru opinia publică din Romania. De altfel, respectivul act de cenzură stârnește vâlvă atât în mass media, cât și în medii sindicale și parlamentare – ceea ce a dus la creşterea suplimentară a interesului public față de conţinutul emisiunii. 

În acest context, după finalizarea demersurilor legale privind drepturile de proprietate intelectuală, intenționez să ofer respectiva emisiune, cu titlu gratuit, spre difuzare tuturor televiziunilor. 

Nu vă ascund, stimate domnule Romeo Couți, că astfel intenționez să și protestez fata de o decizie pe care o consider neavenită, abuzivă și lipsită de orice bază legală, expresie a unei mentalități securistice și care ne aduce aminte de practici din perioada totalitară, din aşa-zisa „epocă Nicolae Ceaușescu”. 

Cu deosebită stimă, 

Col. r. Tudor Păcuraru”

Sindicatul MediaSind Filiala TVR Cluj a solicitat Președintelui-Director General al SRTV, Dan Cristian Turturică, să claifice de urgență situația privind cenzurarea emisiunii Reporter Special, programată pentru difuzare pe canalul TVR Cluj în data de 5 iunie 2022.

De asemenea, realizatorul Romeo Couți a cerut conducerii Studioului de la Cluj să precizeze dacă Laura Pașca, producător interimar executiv, are atribuții de a opri de la difuzare o producție jurnalistică asumată de titularul de convenție de producție.

Citește și:

MediaSind cere clarificări privind abuzurile de la TVR Cluj: Conducerea încearcă mușamalizarea cazului

Abuzurile de la TVR Cluj ies la iveală. Jurnalismul independent, strivit sub bocancii cenzurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here