O echipă de cercetători români a companiei DDS Diagnostic a creat o trusă pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG COVID-19. Produsul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară, Horia Hulubei – IFIN HH.

Compania DDS Diagnostic a dezvoltat şi produs un kit de verificare, care va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19. Acest kit conţine 3 flacoane cu soluţii de control, două pentru rezultat pozitiv şi unul pentru negativ, care vor ajuta semnificativ utilizatorul să îşi verifice testul, transmite adevarul.ro.

Noua trusă de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativă a rezultatelor fals pozitive şi negative. Acest produs va veni în ajutorul tuturor pacienţilor suspectaţi a fi infectaţi cu SARS-COV-2 şi va susţine demersul cadrelor medicale în identificarea şi monitorizarea acestora, prin îmbunătăţirea preciziei rezultatelor, mai subliniaza publicația Adevărul.

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piaţa din România începând cu luna noiembrie 2020. Produsul a fost dezvoltat în cadrul proiectului co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate şi de DDS Diagnostic SRL.

Citeste mai mult: adev.ro/qhxg34

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here