În 4 mai s-au împlinit cinci ani de la trecerea în neființă a doamnei Doina Cornea, una dintre figurile emblematice ale rezistenței anti-comuniste din România.

Inițiativa a fost depusă de către consilierul local USR, Alexandra Oană, în decembrie 2020, iar Consiliul Local Cluj-Napoca a votat acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului doamnei Cornea.

„Am fost onorați să ne aducem astfel omagiul unei personalități clujene care a luptat pentru drepturile și libertățile noastre într-o epocă în care tăcerea și compromisul erau regula în societate”, a precizat Alexandra Oană.

Din păcate, deși a trecut un an de la votul dat în Consiliu, ceremonia de acordare a titlului de cetățean de onoare post-mortem doamnei Cornea nu a fost încă organizată. Asta după ce proiectul a așteptat doi ani pentru a ajunge pe ordinea de zi a Consiliului.

„Din toate aceste motive, îi propun public domnului Primar Boc să nu mai amânăm și să organizăm această ceremonie în data de 30 mai, ziua în care aniversăm nașterea doamnei Cornea. Să prețuim oamenii care ne fac mândri că suntem clujeni. Ei au scris file din istoria acestui oraș și fac parte din identitatea noastră. Le datorăm cu toții acest gest”, a mai spus Alexandra Oană.

Prână în momentul de față nu a fost organizată ceremonia de acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului doamnei Doinca Cornea.

Citește și: Fundația Doina Cornea face un apel pentru susținerea candidaturii doamnei Ana Blandiana la Premiul Nobel pentru Literatură 2020!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here