În urma acordării post-mortem a titlului de cetățean de onoare al Județului Cluj s-a sesizat faptul că anumiți participanți la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia au fost uitați de către Consiliul Județean Cluj.

În urma adoptării Hotărârii Consiliului Județean Cluj din 31 octombrie 2018 prin care s-a aprobat acordarea post-mortem a titlului de cetățean de onoare al Județului Cluj ,,Clujean de onoare” participanților la Marea Adunare Națională de la Alba -Iulia desfășurată la 1 decembrie 1918, au fost identificați și alți participanți la acest mare eveniment.

Astfel, Primăria Huedin a comunicat o listă cu delegați și participanți la Marea Unire de la Alba – Iulia, aceste date fiind preluate din lucrarea ,,Marea Unire: Contribuții din zona Huedinului”, apărută la Editura Argonaut, Cluj-Napoca, 2018.

În urma transmiterii acestor informații, va fi modificată prin  Hotărârea de Consiliu din data de 31 ianuarie 2019 Anexa 3 ,,Participanții la Marea Adunare de la Alba-Iulia de la 1 decembrie 1918” prin introducerea  persoanelor menționate în lucrarea ,,Marea Unire: Contribuții din zona Huedinului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here