La Punctul de Trecere a Fronitierei Negru Voda au fost prinși treisprezece irakieni si iranieni care incercau să intre ilegal în România. Cei treisprezece cetățeni au fost opriți de polițiștii români si bulgari, în cadrul unei acțiuni de combatere a migrației ilegale.

Poliţia de Frontieră a transmis, marţi, că au descoperit, ascunşi în mai multe microbuze ce veneau din Turcia şi conduse de cetăţeni din Republica Moldova, treisprezece cetăţeni irakieni şi iranieni, care încercau să intre ilegal în România. Acestea, împreună şoferii, cetăţeni moldoveni, au fost preluaţi de către poliţiştii de frontieră bulgari pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Potrivit poliţiştilor, microbuzele în care se aflau cetăţenii irakieni şi iranieni efectuau curse regulate pe ruta Turcia – Grecia – Bulgaria – România – Republica Moldova.

„În urma controlului amănunţit, în interiorul a cinci autovehicule au fost descoperite, ascunse sub banchete şi în compartimentele pentru marfă, treisprezece persoane. În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Iran, şapte bărbaţi, cinci femei şi un minor, fără documente de identitate asupra lor, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Vestul Europei”, arată Poliţia de Frontieră.

 În baza acordului româno-bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here