CFR Cluj urmează să primească vizita olandezilor de la AZ Alkmaar, la numai patru zile după ce campioana României a suferit cea de-a doua înfrângere în actualul sezon de Liga 1. Formația antrenată de Pascal Jansen pleacă cu șansa a doua în partida de la Cluj, din grupa D a Europa Conference League, a treia competiție europeană.

3.55-3.60 sunt cotele oferte de Unibet și Betano, două dintre cele mai bune case de pariuri online analizate de specialiștii de la Cote-Pariuri. Acestea reflectă o probabilitate pentru victoria clujenilor de doar 28%.

Chiar dacă AZ Alkmaar ocupă doar poziția a 9-a în Eredivisie, după ce a avut un start de sezon extrem de slab, lotul olandezilor valorează dublu (65,8 milioane de euro) față de cel al ardelenilor (32,6 milioane de euro). Și mai mult decât atât, Dani de Wit și colegii săi par să-și fi reintrat în mână, întrucât AZ a legat o serie de 4 victorii consecutive, în care au marcat nu mai puțin de 14 goluri.

Clasamentul grupei D din Europa Conference League după primele două runde:

  1. AZ Alkmaar – 4 puncte
  2. FK Jablonec – 3 puncte
  3. Randers – 2 puncte
  4. CFR Cluj – 1 punct

Pentru ardeleni, urmează „dubla” cu favorita grupei, AZ Alkmaar și este foarte probabil ca cel puțin una dintre echipe să iasă din lupta pentru calificare după aceste două etape.

Ceferiștii au mare nevoie de o victorie, iar adversarul nu pare a fi unul de alt calibru față de cele întâlnite de ardeleni în precedenta campanie europeană, însă totul va depinde de modul în care Dan Petrescu va reuși să-și motiveze echipa, așa cum a afirmat și unul dintre acționarii echipei, Ștefan Gadola: „Acum, Petrescu trebuie să lucreze la moralul jucătorilor pentru ca ei să facă un meci bun joi (n.r. cu AZ Alkmaar) și să câștigăm.”

După meciul dezamăgitor pierdut de CFR în fața Rapidului, scor 0-2, fostul internațional Gabi Balint a spus că una dintre principalele probleme care par să aplaneze asupra echipei este lipsa de jucători de creație.

E important grupul, dar sunt importanți și fotbaliștii. Eu nu mai văd fotbaliști, văd numai bătaie, numai lupte, faze fixe. Apropo, au avut și faze fixe cei de la CFR, unde ei, de obicei, creau pericol.

Noi nu mai avem fotbaliști. Pe vremuri, ni se spunea că noi, românii, jucăm latino, că aveam tehnici, jucam spectaculoși. Acum vezi numai din ăștia puternici. Noi vorbeam de jucători tehnici, de pasă, dar sunt antrenori care nu mai preferă jucători din ăștia, pentru că ei spun că ei fac numai faza ofensivă.

Nu e chiar așa, trebuie să ai un echilibru, dar trebuie să aduci și jucători de fotbal la un club, niște mijlocași, că de ei depinde cel mai mult jocul unei echipe, mai ales în ofensivă. Atacanții nu fac nimic fără mingile mijlocașilor. Deci acolo tu ai numai roboți, care le dau numai așa și, din 5, nimeresc una, normal că jocul suferă„, a afirmat Balint.

Un alt element care ar putea avea un impact asupra moralului echipei este că fotbaliștii de la CFR au o restanță salarială, care urmează să fie plătită eșalonat.

Clubul a împrumutat recent 800.000 de euro, doar că jumătate din această sumă a fost plătit pentru rezilierea contractului lui Marius Șumudică, iar 100.000 de euro au fost virați către FC Botoșani, ca o primă tranșă pentru transferul lui Ulrich Meleke.

Meciul dintre CFR Cluj și AZ Alkmaar se va desfășura joi, 21 septembrie, de la ora 22:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here