Sursa foto: libertatea.ro

Statul român plătește o chirie de 6500 de lire/lună pentru șefa Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, după ce femeia a refuzat să locuiască în apartamentul deja pregătit pentru directorii ICR Londra, aflat în sediul instituției.

Din 2006 și până recent, toți directorii filialei Institutului Cultural Român (ICR) din Londra au locuit într-un apartament aflat chiar în clădirea în care funcționează instituția, potrivit surselor Libertatea.

Venită în aprilie, actrița Catinca Maria Nistor a refuzat această locuință și a primit buget pentru chiria unui apartament de 120 mp.

Catinca Maria Nistor a făcut cerere la MAE pentru o altă locuință, iar ministerul i-a aprobat închirierea unui apartament în centrul capitalei londoneze. Potrivit surselor Libertatea, este situat în apropiere de Harrods, un celebru magazin londonez, iar chiria lunară este de 6.500 de lire sterline pentru 120 mp. La care se adaugă celelalte cheltuieli.

„În acest timp, apartamentul în care au stat până acum toți directorii ICR este gol. În opinia mea, acesta este un abuz împotriva intereselor publice al MAE”, a declarat pentru Libertatea un angajat al ICR.

Ministerul nu a infirmat prețul plătit pentru apartamentul directoarei Nistor. Rugat să explice de ce preferă să achite o sumă considerabilă de vreme ce putea să locuiască într-un spațiu pentru care să nu plătească chirie, MAE a răspuns: „Închirierea locuinței s-a realizat la cererea misiunii, la momentul solicitării nefiind disponibil în incinta institutului un spațiu de cazare adecvat. Apartamentul asigurat doamnei Nistor este compus din trei camere, cu suprafața totală de 120 mp, în care sunt incluse și spații cu destinația de primire invitați /birou, asigurate prin norme interne acestor funcții”.

Catinca Maria Nistor (33 de ani), numită în iulie în fruntea ICR Londra, este actriță și prezentatoare la televiziunea Aleph News, patronată de Adrian Sîrbu. Nistor este este fiica actorului român Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra, scrie culturaladuba.ro. Părinții Catincăi Nistor sunt nașii de cununie ai fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea (PSD).

Nistor a fost timp de aproximativ un an director interimar al Teatrului Bulandra, în mandatul primarului Gabriela Firea (PSD), și a fost dată afară după un protest public al actorilor de la Bulandra. Ulterior, a fost trimisă și în judecată de noua conducere interimară pentru că și-ar fi atribuit sume de bani necuvenite.

În primă instanță, pe 19 septembrie 2021, Tribunalul București a decis să anuleze contractele încheiate pe drepturi de autor și a obligat-o pe Nistor să returneze teatrului aproape 7.000 de euro. Decizia nu este, însă, definitivă.

În timpul audierilor din comisie, Nistor a susținut că a absolvit și urmat cursurile prestigioasei universități London School of Economics. Potrivit unui răspuns oficial al LSE transmis Edupedu.ro , informația este falsă. Ulterior, Nistor a susținut că are atestate că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics.

Citește și: Sondaj: 70% dintre români și-au pierdut încrederea în NATO. Vor stoparea războiului cu orice preț – Ziar Gazeta de Cluj

2 COMENTARII

  1. Sooooro, Nistor Batranu’ e doar un parlit care a fost lider al Filialei din Ferntari a Lojei de Masoni de la scara din spatele blocului. Nici nu stiti numele lojei (logiei cum ar spune un coleg…) de rit scotian. Sunt sute in lume si zeci in Londra de rit scotian. Asa cum sunt parohiile pe la Ghiorlanica. Toate-s de rit ortodox. CARE Loja de rit scotian? Da pe goagal si lumineaza-ne. In schimb Stimabila(azi maine Venerabila de Dambovita), a spus-o pe guritza din dotare: n-avea chef sa fie supravegheata de sistemul din cladirea ambasadei. Sau clientii ei? Oricum putea trece in on-line,nu? Sunt mii de aplicatii pt. video chat, nu? Si facea si economie din banul Boului de Contribuabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here