Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea, in toamna anului 2016, a inculpaţilor Visciglia David-Giacomo-Oliver, Bouchraiet Mabrouk, Chirilă Dumitru Gabriel şi Chivu Andrei Flavius pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citeste si> Declarații diferite ale polițiștilor Alin Sabău și Sorin Șipoș în dosarul lui Ovidiu Roja

Insa, la inceputul acestui an, suspiciunile s-au schimbat. Rechizitoriul a fost inaintat Tribunalului Cluj cu propunerea ca Chivus Andrei Flavius sa figureze ca inculpat, intr-un dosar disjuns din cel principal.

Reamintim ca inintial, autoritatile sustineau ca in perioada 2015 – 2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au efectuat operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile să producă efecte psihoactive, în sensul că au procurat, transportat, stocat şi depozitat substanţe etnobotanice sub formă de prafuri şi au distribuit astfel de substanţe mai multor persoane de pe raza municipiului Cluj.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că inculpaţii au deţinut fără drept în vederea comercializării droguri de risc şi de mare risc.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost ridicate 56 de comprimate de MDMA, 256 de comprimate de substanţă psihoactivă, 6,3 grame de MDMA, 3 grame de rezină de cannabis, 19,7 grame de cannabis, 0,4 grame amfetamină, 5 doze de LSD şi 313,9 grame de substanţe psihoactive.

 

Tribunalul Cluj a de decis miercuri, 4 ianuarie trimiterea in judecata a lui Chivu Flavius pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prev. de art.2 alin.1 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. şi art.41 alin.1 C.pen. şi deţinere de droguri de risc fără drept pentru consum propriu, prev. de art.4 alin.1 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. şi art.41 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here