Bilanțul carambolului provocat de praf, sâmbătă, pe o autostradă din Ungaria crește. Potrivit informațiilor furnizate duminică de poliția ungară, o persoană a murit și 39 de persoane au fost rănite, dintre care zece copii.

În plus, Ministerul român de Externe a anunțat că 5 români au fost printre cei implicați în accident, nu 3 cum se știa până acum.

Dintre cei 5 cetățeni români, doi au fost spitalizaţi, unul dintre cetăţenii români spitalizaţi fiind deja externat şi deplasându-se în România. Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol, a informat MAE.

În ceea ce priveşte persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autorităţile ungare au precizat că aceasta nu este cetăţean român.

Accidentul s-a produs pe autostrada M1, care leagă Budapesta de Viena, sâmbătă după-amiază, când, dintr-o dată, un nor de nisip şi praf a cuprins şoseaua, informează DPA, citată de Agerpres.

În urma furtunii, 42 de vehicule, inclusiv cinci camioane, s-au ciocnit între ele, probabil din cauza vizibilităţii reduse. Dintre acestea, 19 vehicule au luat foc.

Au apărut și primele imagini filmate de camere de bord ale vehiculelor implicate în accident:

Citește și: Chiar dacă s-a lepădat de Consiliul Județean Cluj, Alin Popovici a pierdut contractele pentru gestiunea serviciului public de transport – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here