Cine sunt membri titulari și supleanți ai consililor de administrație ale următoarelor  spitale clujene: Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Boli Psihice Borșa, Spitalul Județean de Urgență Cluj, Institutul Inimii Nicolae Stăcioiu, Spitalul de Urologie și Transplant Renal, Institutul Oncologic Ion Chiricuță,  Spitalul de Gastroenterologie și Hepatologie prof. dr. ”Octavian Fodor”.

Menționăm faptul că postul de membru al consiliului de administrație a unui spital, fie el de titular sau supleant, nu este plătit și este doar muncă patriotică.

MORAR VASILE ALEXANDRU 

Domnul Morar este membru titular al consiliului de administrație a Spitalului de boli Infecțioase Cluj Napoca. 

În ceea ce privește terenuri și locuințe, consilierul deține 2 terenuri în Gherla și în comuna Iclod. Cel din Gherla este intravilan, cu o suprafață de 237 mp și a fost dobândit în 1999n prin Moștenire. Cel din comuna Iclod este agricol, are 9700 mp și a fost dobândit în 2007 tot prin Moștenire.

La capitolul clădiri ,domnul Morar deținea în anul 2013 o casă de locuit în Gherla, cu o suprafață de 122 mp care a fost primit prin moștenire în anul 1999. Are, de asemenea, achiziționat împreună cu soția și un spațiu comercial de 55 de metri pătrați. 

Morar lucra la acea perioadă la două companii: la Feroterm, unde deținea postul de inginer și avea un venit anual declarat de 8400 de lei; și postul Inginer Tehnic/ Director de sucursală la Compania de Apă Someș de unde a dobândit în anul 2013 suma de 16.850 de lei. 

Soția lui era profesoară la o școală generală și logoped la CJRAE Cluj. 

Ca venituri din alte surse, Morar Alexandru a prezentat postul de Consilier local la Consiliul local Gherla de unde a primit 2958 de lei. 

Ca automobile deține un Ford Mondeo din 2001. 

În 2020 a declarat un cont în euro la Banca Transilvania de 11.000 de euro. Lucrează tot la Compania de Apă Someș, dar i-a fost crescut salariu la  49,497 lei. 

GRIGORE CORNELIA  

Doamna consilier Grigore Cornelia a studiat la Facultatea Politehnica Cluj Napoca cu specializarea în la mașinării și unelte. Este pensionară și căsătorită. Soțul consilierei deține doua terenuri, unul în comuna Rișca cu o suprafață de 1000 de mp și unul tot în județul Cluj, de 500 mp. Ambele au fost dobândite prin cumpărare.

Fiind pensionară, Grigore Cornelia a declarat un venit anual din pensii de 12,000 și deșine împreună cu soțul ei un Fiat Punto din anul 2000. 

De asemenea, doamna consilier face parte din Organizația Femeilor din Partidul Național Liberal Cluj. 

LEHANCI ANDREEA 

Despre supleanta spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca nu a putut fi găsită nici o informație. 

LUCA MARTINA 

Luca Martina este membru supleant  la Spitalul de Boli Infecțioase, alături de Lehanci Andreea. Născută în Turda, Luca Martina ar fi studiat la FSEGA și, ar fi candidat pentru camera deputaților prin partidul PRU (Partidul România Unită) la vârsta de doar 24 de ani.  

  În 2016, doamna Luca nu a declarat nici un teren, clădire sau automobil. A declarat, în schimb, un venit anual de 9202 ca referent la Parlamentul României – Cabinet senatorial.

Consiliera nu este străină cu presa, aceasta fiind implicată într-un scandal legat de un dosar penal al lui Sandu Cordos, senator PSD.

”Drăguța lui Sandu Cordoș, Luca Martina, și de altfel și consiliera a fost la audieri în cadrul unui dosar penal la DNA în care este cercetat senatorul PSD. Iar procurorul DNA Ionuț Vasile i-a propus să spună tot ce știe despre drăguțul ei angajator și nu numai. Luca Martina nu a acceptat, ba mai mult l-ar fi și înregistrat pe procuror și vrea să îi facă plângere la CSM. Numai că DNA nu doarme și a aflat despre așa-zisa înregistrare ilegală făcută de Luca Martina.” 

Consiliera supleantă ar fi trecut prin trei partide până la ora actuală, mai exact PRU, PSD și PNL. 

TRIPON ROXANA MARIA 

Consiliera Tripon Roxana Maria este membru administrativ titular la Spitalul de Boli Psihice Borșa. 

În anul 2017 a declarat că deține două apartamente în Cluj Napoca, unul cumparat în 2008 de 23 mp și unul cumparat în 2012 cu o suprafată de 85 metri pătrați.  Iar ca autoturism deține un Seat din anul 2010, dobândit prin cumpărare. 

Ca venit a declarat că a primit suma de 25.795 lei venit din salarii ocupând postul de Inspector de Specialitate la Consiliul Județean Cluj. 

În declarația de avere din anul 2018, aceasta deține același număr de apartamente și autoturisme. Singura diferență fiind schimbarea postului din cadrul Consiliului Județean Cluj, acum ocupând postul de consilier și a declarând un venit de 38,050 lei. 

BELCE RAMONA CRISTINA 

Doamna Belce Ramona Cristina nu este doar membru titular la spitalul de Boli Psihice Borșa, este de asemenea și viceprimarul comunei Apahida. A fost votată pentru postul de viceprimar de către consiliul local pe data de 10 septembrie 2020.

Doamna Belce deține trei terenuri. Unul în Jucu cu o suprafață de 4300mp, de tip intravilan, dobândit în anul 2020 prin moștenire. Celelalte două sunt în comuna Apahida,  de tip intravilan cu suprafețe de 1400 mp și 5800 mp, dobândite prin moștenire. 

Familia Belce deține două autoturisme.O mașină marca Volkswagen din anul 2009 și  una marca Kia, modelul Sportage cu anul de fabricație 2008.

Doamna Belce declară că deține un singur loc de muncă, acela de asistent medical specialist la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, unde a declarat un venit de 51.100 lei. 

Soțul consilierei deține un post de funcționar public cu statut special la Inspectoratul de Poliție județean Cluj, care îi aduce în cont o sumă de 63.600 anual.  Soțul mai declară un venit  de 15.240 din alte surse, mai exact ca asistent personal la Primăria Apahida, unde soția sa este viceprimarul. 

HEDEȘ RAMONA

Hedeș Ramona este membru supleant la Spitalul de Boli Psihice Borșa. Deținea împreună cu soțul în 2008 un teren intravilan de 800 de mp în comuna Baciu. 

Hedeș Ramona prezintă la acea perioadă un cont de datorii la CECBank, deschis în 2006, cu o sumă îndatorată de 50.000 de lei. 

În anul 2008, consiliera a declarat două locuri de muncă. Un post la serviciul public județean Salva cu un venit anual de 5049 lei, și un post la Consiliul Județean Cluj, cu un salariu de 5.110 lei pe an. 

Soțul, Hedeș Mihai, lucrează la consiliul județean Baciu, și beneficia de un venit de 14.009 lei anual. 

În 2009, i-a fost mărit salariul de la Consiliul Județean Cluj la suma de 14.016. Nu doar ea s-a bucurat de o mărire, și lui Hedeș Mihai i-a crescut salariul la 37.990. 

În anul 2011 a dobândit prin moștenire două apartamente, ulterior  în 2014 a cedat unul în vânzare primind suma de 32.000 de lei. 

În anul 2012 a deschis un cont de depozit bancar la Banca Transilvania, unde a depozitat  suma de 19.150 de euro. 

Salariul consilierei la CJ a crescut anual puțin câte puțin. În anul 2014 declara un venit de 18.289 de lei, iar în 2018 ajunsese la 62.110. 

DOBRIN ANCA ELENA 

Despre supleanta spitalului de Boli psihice din Borșa nu a putut fi găsită nici o informație. 

IONESCU SEVER

Consilierul titular Ionescu Sever este medic  la secția clinică Chirurgie Generală 1 la Spitalul Clinic de Urgență Cluj Napoca. A studiat medicina la Facultatea de medicină Iuliu Hațieganu și a făcut un stagiu de Chirurgie Laparoscopica în Strasbourg. 

MUNTEAN CRINA IOANA 

Muntean Crina Ioana este consilierul supleant al Spitalului Județean Cluj-Napoca. Este căsătorită cu un subofițer al Inspectoratului de Jandarmi Cluj.

Doamna Muntean este , de asemenea, și consilier juridic la Consiliul Judetean din anul 2011, an în care nu a declarat niciun alt venit inafară de indemnizația de creștere a copilului. 

În anul 2013 lucra avea postul de consilier juridic și la CJ, dar și la Asociația ”Produs de Cluj”. Impreunat, aceasta a declarat un venit de 24.413 pe anul respectiv.

Situația nu se schimbă prea mult până în anul 2018, unde singura diferență este o creștere de salariu. Lucra tot la aceleași posturi, însă salariul ca și consilier juridic la Consiliul județean este de 59.206. 

MUNTEAN ANA 

Nu a putut fi găsită nici o informație despre membrul titular al Institutului Inimii, Ana Muntean. 

TIURBE ANNE MARIE 

Nu a putut fi găsită nici o informație despre membra supleantă a Institutului Inimii, Tiurbe Anne Marie. 

STAMATIAN FLORIN VASILE

Născut în 17 mai 1952 în Turda, Stamatian Florin Vasile a fost ales deputat pentru Camera Deputaților în circumscripţia electorală nr.13 CLUJ.

Conform cdep.ro, domnul Stamatian are o activitate parlamentară care constă în 

52 de luari de cuvant, 50 de declaratii politice în scris, 98 de propuneri legislative inițiate din care 35 au fost promulgate, și 25 de moțiuni. 

Membrul titular al Spitalului de Urologie și Transplant Renal are doar funcții destul de importante. A fost ales în 2020 ca vicelider al grupului parlamentar PNL, și este și vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie. 

Domnul Stamatian a studiat medicina la Institutul de Medicină și Farmacie între anii 1971 și 1977 și are specializări de Chirurgie laparoscopică, Laparoscopia în ginecologie, și Curs de chirurgie laparoscopică şi histeroscopică dobandite pe parcursul anilor. 

La încheierea mandatului de consilier local, Deputatul a declarat următoarele bunuri. Deține un teren intravilan de 1000 de mp, cumparat ăn 2000 împreună cu soția; o casă de locuit în Cluj-Napoca de 400 mp; Un Peugeot 206 din anul 2001 și un BMW X3 din 2007; tablouri și icoane în valoare de 20.000 euro; bijuterii în valoare de 22.000 euro.

Ca venituri din salarii la terminarea mandatului de consilier local, a declarat veniturile astfel: UMF Cluj-Napoca pe postul de Profesor Universitar – 146,714 lei venit anual; Medic Primar la Spitalul Clinic Județean de Urgență – 38.286 lei anual; Indemnizație de Membru la Academia de Științe Medicale – 19.200 leu anual. 

În anul 2020, Stamatian Florentin și-a crescut valoare bijuteriilor cu 2000 euro, ajungând la suma de 24.000 euro. Ca venituri salariale, deputatul a declarat că primește 137.256 lei anual pentru postul de deputat; 97.277 lei ca medic primar la Spitalul Județean de Urgență Cluj și 42.388 lei anual pe postul de Coordonator proiect tot la Spitalul Județean de Urgență.

KEREKES SANDOR 

Membrul supleant al Spitalului de Urologie și Transplant Renal, Domnul Kerekes Sandor, este pensionar. Nu există informații despre studiile domnului sau unde a lucrat înainte de pensionare. 

Totuși, Kerekes Sandor deține, împreună cu soția, 4 trenuri în județul Harghita; un apartament de 78 mp în Cluj-Napoca; și un Volkswagen Polo din 2007. 

Are două conturi bancare la Banca Transilvania: un cont în valoare de 27.775 euro și un cont în valoare de 5000 de dolari americani.  

Pensia supleantului în anul 2020 a fost de 47.268 lei anual. 

CÎINEANU ALINA LIGIA 

Membrul Titular al Institutului Oncologic Ion Chiricuță, Alina Ligia Cîineanu, este și ea foarte apropiată de Alin Tișe. 

În anul 2018, acesta a declarat un teren de categoria 5 în comuna Feleacu de 4.300 mp; un apartament în Cluj Napoca de 40.5 mp; și un salariu de 55.092 la CJ Cluj, plus 1400 de lei tichete de masă.   

HALMĂGEAN CARMEN LAURA

Membrul supleant al nstitutului Oncologic ”Ion Chiricuță” este doamna Hălmăgean Carmen Laura, care face parte din partidul PSD Cluj. Este ,de asemenea, și managerul unui centru medical numit Halmasan din Cluj-Napoca. Soțul ei lucrează și el la centurl medical ca medic ginecolog.

Înainte de a avea funcția de manager, supleanta a ocupat funcția de farmacist șef la Farmacia Clematis și la Farmacia Reli.

Carmen Hălmăgean deține un teren agricol de 5800 mp în comuna Jucu și un apartament de 78 mp dobândit în 1998. Ca autoturisme, dânsa se cubură de un Honda Cru din anul 2007.

Funcția de manager al centrului medical îi aduce doamnei Hălmăgean suma anuală de 25.000 de lei. Mai câștigă ,pe lângă, și suma de 24.000 de lei prin închirierea unui imobil.

ANCA PAUL MARIAN

Membrul titular al spitalului de Gastroenterologie și Hepatologie face parte din partidul UAR (Uniunea Armenienilor din România) și este administrator la Expose, o platformă de crowdsourcing unde se postează știri.

Paul Marian Anca deține două case de locuit, în Cluj-Napoca și în Căpușu Mare, de 320 mp și 142 mp. A deschis în 2007 un cont în euro la Banca Transilvania, unde avea depozitată suma de 16.000 euro în anul 2020.

Deși pe site-ul Expose apare ca administrator, în declarația de avere are trecut un singur loc de muncă, la ADI ECO Metropolitan Cluj. Ca angajat la firma menționată, membrul titular câștigă anual suma de 28.700 de lei.

AMZA ALEXANDRU BOGDAN

Domnul Amza Bogdan este, pe lângă membru supleant al Spitalului Gastro, și medic chirurg în Cluj Napoca.

Este din Drăgășani și a studiat la Facultatea de Medicină ”Iuliu Hațieganu” și, de atunci, medicul s-a stabilit în Cluj-Napoca. A lucrat la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca.

În CV lui Bogdan Amza, apare că este ”Asistent universitar asociat in cadrul departamentului de Chirurgie a UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca. Are o bogată experiență chirurgicala laparoscopica si clasică (hernii, eventrații, colecisti, tiroide, chirurgie bariatrica). Este implicat in proiecte de cercetare clinică în colaborare cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca in domeniul aplicarii tehnicilor de realitate virtuala in chirurgie si utilizarii hipertermiei in tratamentul multimodal al tumorilor.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here