Execuțiile decise de către DNA împotriva judecătorilor erau cunoscute la cel mai înalt nivel al parchetului anticorupție. Și nu doar că erau cunoscute,căci dosarele care vizau magistrați erau chiar discutate la vârful DNA.

În cazul a două judecătoare din Bihor, s-a implicat nimeni alta decâtfosta consilieră a Laurei Kovesi, judecatoarea Dana Titian, zisă ,,creierul lui Kovesi

Luju prezintă o serie de documente oferite  chiar de un fost procuror la DNA Oradea. Este vorba despre procurorul Cristian Ardelean aflat, în prezent, la Parchetul Tribunalului Bihor. Cu câteva zile în urmă, procurorul Cristian Ardelean a fost trimis în judecată disciplinară de Inspecția Judiciară, împreună cu celebrul său coleg Ciprian Man, zis ,,manelistul DNA”, ambii acuzați că au pus la cale  planul de fabricare a unor dosare împotriva judecătorilor incomozi. Rezoluția Inspecției Judiciare conține însă o informație cu adevărat explozivă. Anume, că procurorul Ardelean a discutat cu Dana Titian, consiliera Laurei Codruța Kovesi, despre dosarele fabricate împotriva judecătoarelor Angela Tod, de la Tribunalul Bihor și Adina Cioflan, de la Curtea de Apel Oradea. Concret, Cristian Ardelean a avut un schimb de mailuri cu Dana Titian, în legătură cu dosarul de fals intelectual care le viza pe cele două judecătoare. Dosar care, în cele din urmă a fost clasat chiar de către DNA după înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justitie. În apărarea pe care și-a făcut-o la Inspecția Judiciară în cauza în care este trimis în judecată disciplinară, procurorul Cristian Ardelean a solicitat trei cereri de probațiune. Printre acestea, depunerea schimbului de mailuri pe care l-a avut cu consiliera lui Kovesi privind dosarul judecătoarelor Angela Tod de la Tribunalul Bihor si Adina Cioflan de la Curtea de Apel Oradea.

Iata ce se mentionează în rezoluția Inspecției Judiciare:  ,,Procurorul Ardelean Cristian, la data de 02.05.2019 pe adresa e-mail de serviciu a inspectorului judiciar a trimis un memoriu în care la cap. III a inserat și trei cereri în probațiune, respectiv:

– efectuarea unei adrese către Direcția Națională Anticorupție – Biroul Relații Publice în legatură cu solicitarea unor informații de presă, adresată de jurnalista Laura Gal de la publicatia ,,Bihoreanul” la începutul lunii octombrie 2017 în legatură cu dosarul nr. 24/P/2013, precum și răspunsul dat de Biroul de presă;

-audierea ofiterului de poliție Claudiu Lucaci din cadrul DNA- Serviciul Teritorial Oradea și a domnului procuror Nistor Călin;

-depunerea la dosarul cauzei a schimbului de e-mailuri pe care l-a avut cu doamna judecător Dana Titian  ( consilier al procurorului șef de direcție) în legătură cu existența sau inexistența infracțiunii de fals intelectual reținută în sarcina doamnelor judecător Tod Angela și Cioflan Adina.

Așadar, vorbim despre o dovadă clară privind implicarea Danei Titian în dosarul fabricat judecătoarelor Tod și Cioflan. Desigur, Dana Titian era mâna dreaptă a Luluței, care o trimitea chiar și în controale la structurile teritoriale, fapt care de altfel i-a atras și deschiderea unui dosar disciplinar, însă ne intrebam ce treaba avea consiliera lui Kovesi cu instrumentarea unei cauze. Evident că niciuna. Probabil Titian era doar un filtru și un mijloc de transmitere a informațiilor către Kovesi, căci e greu de crezut că Zeița băga în seamă un procuror ca Ardelean.

Altminteri, aceeași rezoluție a Inspecției Judiciare dezvaluie un mod de gândire profund cangrenat al procurorului Cristian Ardelean, care considera că punerea sub acuzare a judecătorilor pentru hotărârile nelegale pe care le dau, cu intenție, este o măsură benefică ce face ca judecătorii sa fie mai scrupuloși în respectarea legii. Precizarile sunt făcute de Ardelean însuși într-o declarație care a fost dată de procuror la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție în dosarul aflat în faza in rem, dosar deschis după difuzarea inregistrărilor cu planul pentru cumințirea judecătorilor. Cauza de la SIIJ vizează fapte de grup infracțional organizat, șantaj, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare și abuz în serviciu.

SURSA: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.