După anunţul pensionării chestorului Ioan Păcurar şi renunţarea la comanda IPJ Cluj, cel mai vehiculat nume pentru interimatul la şefia IPJ Cluj (până la organizarea unui concurs) este cel al chestorului Tudor Grindean, director adjunct la Direcţia Generală Management Operațional, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Obişnuiţi fiind de la capii IPJ Cluj cu CV-uri încâlcite, cu masterate înainte de facultate, cu titluri pompoase de doctor şi de senator de onoare, precum şi cu declaraţii de avere halucinante şi averi demne de “business mani” de hipersucces, am analizat datele publice legate de chestorul Tudor Grindean, un chestor cu rang înalt la Direcţia Generală Management Operațional, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Surpriză! Acesta nu este doctor, ci doar masterat. Un e nici senator, nici absolvent de te miri ce cursuri. Nu deţine terenuri sau bijuterii ori tablouri, ci doar un apartament, un fel de ANL. Nu are credite de sute de mii de euro. Are o maşină normală, un Audi A6 din 2002. Nu are încâlcite afaceri imobiliare şi chirii. Nu donează nimic copiilor săi. Nu a primit mii de euro de la părinţi, nu are botezuri cu dar de sute de mii de euro, nu vinde apartamente rudelor, un face schimburi ciudate de proprietăţi imobiliare. De aceea şi este în structura de comandă de la MAI. Pentru că e POLIŢIST, nu afacerist. Se vede luminiţa de la capătul tunelului în conducerea Poliţiei clujene?!

 

Cariera profesională a chestorului Grindean debutează din poziţia de Ofiţer la Biroul Poliţiei Judiciare, din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, respectiv Serviciul Poliţiei Judiciare, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba,31.07.1990 – 01.12.1994, apoi timp de 3 ani (1994-1997) fiind Şeful Biroului Poliţiei Judiciare, din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, după care devine Şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Corupţiei, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba (30.12.1997 – 15.04.2001). trece apoi la comanda Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia, din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, cu competenţă pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Sibiu, iar din 12.04.2005, până în 09.03.2011 este comandant la IPJ Alba. Urmează o poziţie în MAI,  Director de cabinet la Cabinetul secretarului de stat și şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (10.03.2011 – 20.03.2012). Din 21.05.2012 este Director de cabinet la Cabinetul secretarului de stat și şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar în prezent ocupă funcţia de Împuternicit director general la Direcţia Generală Management Operațional, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Direcţia Generală Management Operaţional din cadrul MAI are diferite atribuţiuni în domeniul planificării strategice, al gestionării stării de urgenţă, în domeniul managementului operaţional. De asemenea, el asigură Secretariatului tehnic al Centrului Naţional şi funcţionează ca Centru de consultanţă pentru membrii Centrului de decizie.

 

 

În ceea ce priveşte educaţia şi formarea, chestorul Tudor Grindean a absolvit în 1990 Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne, din Bucureşti, cu diplomă de absolvire, specializarea poliţie economică, iar apoi, în 1993 Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, din Bucureşti, Facultatea de Poliţie, cu diplomă de licenţă în profilul ştiinţe juridice, specializarea drept. Urmează două cursuri postuniversitare de perfecţionare, ambele la Universitatea “Babeş– Bolyai” din Cluj-Napoca: Facultatea de drept, curs postuniversitar de perfecţionare, specializarea drept civil şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, curs postuniversitar de perfecţionare, specializarea psihologie judiciară. În 2005 obţine diploma de masterat la Universitatea “1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, specializarea ştiinţe penale şi criminalistică. Chestorul Grindean are bifate o serie de participări la diferite conferinţe/simpozioane/workshop-uri / training-uri în Leadership, Management, Comunicare, Combaterea criminalităţii, organizate de instituţii naţionale şi internaţionale (vezi aici detalii)

 

Iată astfel cum un “simplu” posesor de cursuri postuniversitare şi de masterat ajunge director general la Direcţia Generală Management Operațional, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar un doctor şi senator de onoare după ce conduce un IPJ se pensionează cu un proces de confiscare a averii pe cap.

 

În ceea ce priveşte declaraţia de avere a chestorului Grindean, (datată 18 aprilie 2012) aceasta este una normală, clară şi limpede. Sărăcăcioasă chiar am putea spune având în vedere averile orbitoare ale crailor de comanda IPJ Cluj.

 

Nu deţine terenuri, bijuterii sau tablouri ori conturi şi are în proprietate, împreună cu soţia sa, un apartament de 120,7 mp, în Alba Iulia, obţinut prin OGR 19/1994 (act privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructii de locuinte, parte din Programul de finalizare a blocurilor de locuinţe începute înainte de anul 1989). Are un Audi A6 din an de fabricaţie 2002. La capitolul credite, chestorul din MAI “se face de ruşine” comparativ cu sutele de mii de euro bifate la acest capitol de capii IPJ Cluj: credite totale de 35.000 euro (10-5-20 de mii ) la bănci şi un credit de 132.018 lei , contractat în 2001 de la Primăria Alba Iulia pentru achiziţionarea apartamentului prin OGR 19/1994. Veniturile chestorului Grindean în ultimul an fiscal încheiat au fost decente: 78.961 lei – chestorul (6.580 lei  lunar), respectiv 22.288 lei (1.857 lei lunar) soţia sa, consilier superior la Consiliul Judeţean Alba. Plus 794 lei obţinuţi de la ATOP Alba (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).

Mihai Petean

preluare Foaia Transilvana – www.ftr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.