Pe 26 februarie dezvaluiam de ce l-a chemat ”seful cel mare” pe Hans Klemm tocmai la Viena! Pentru a-i da un ultim avertisment de a nu mai implica oficial Adminsitratia republicana a Statelor Unite ale Americii cu parerile sale democrate. Iar dupa ”sapuneala” primita din partea reprezentantului pe Europa a celei mai influente agentii guvernamentale americane pentru vizita neraportata si presiunea pusa pe presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, Mihai Busuioc, , inca ambsadorul SUA la Bucuresti a fost avertizat ca, de acum inainte, daca mai continua cu controversatele sale luari publice de pozitie o face strict ”pe persoana fizica”, scrie Cătălin Tache în national.ro.

Iata insa ca, pe deplin constient ca nu mai are nimic de pierdut si ca Administratia Trump nu ii va oferi niciun premiu de consolare dupa ”ejectarea” sa din post, Hans Klemm  face parca dinadins  exact pe dos. Astfel ca ”artificiile” trase intr-un ritm tot mai intens,  parca nici nu au neaparat scopul declarat de a sari ”cu japca” in sprijinul Justitiei de la noi, cat mai ales pentru a se autovictimiza atunci cand va fi retras din functie. Si a primi astfel probabil vreo sinecura din partea influentelor grupuri de lobby democrate…

De la Universitatea de Vest i se trage

Cu toate ca Administratia Trump s-a aratat pana acum neputinicioasa cu fortarea schimbarii ambasadorului numit de predecesorii democrati la post in Romania, asta nu ineamna ca Hans Klemm nu este pe ”lista neagra” a diplomatilor americani. Iar dupa cum sustin sursele noastre, ”rebeliunea” lui Hans Klemm ar fi inceput in urma cu ceva vreme, atunci cand agentiile de la Washington au fost informate ca acesta s-ar fi implicat mai mult decat activ si calcand in picioare orice cutuma diplomatica prin ”descinderea” facuta in mare secret si pe persoana fizica la Universitatea de Vest. Cu scopul de altfel atins de a-i salva ”capul”  Laurei Codruta Kovesi, care tocmai ce era ”in corzile” unui incendiar scandal de plagiat.

Dar ”lobby”-ul dus la extrem al ambasadorului SUA si-a facut efectul, desi ”operatiunea” nu s-a aflat pe agenda oficiala a diplomatului. Iar de atunci, Hans Klemm s-a tot invatat sa actioneze in acelasi stil de ”presing total” la adresa autoritatilor romane, chiar si atunci cand indicatiile primite de la Departamentul de Stat prevedeau  clar ca acesta sa nu se implice sub nicio forma!

Pe urmele lui Gitenstein

Oricum, chiar daca tabara democrata a reusit sa impiedice ceva vreme instalarea la post a noului ambasador desemnat de catre presedintele Donald Trump, avocatul Adrian Zuckerman va sosi oricum la Bucuresti! Mai ales ca acum Senatul american, cel care stabileste politica externa a SUA este majoritar republican. Iar Hans Klemm stie foarte bine acest lucru. Si astfel ca, desi functionareste vorbind este platit de Adminsitratia republicana, actualul ambasador deja se gandeste la viitorul sau financiar. Cel mai probabil inspirat de chiar predecesorul sau Mark Gitenstein, cel care a reusit sa se invarta la finalul misiunii sale diplomatice de o sinecura mai mult decat banoasa tot in Romania, la conducerea Fondului Proprietatea. Astfel ca, dupa cum deja se susoteste tot mai intens in anumite medii ale sistemului, Hans Klemm deja cocheteaza cu o functie asemanatoare, dar in niciun caz in ”board”-ul viitorului Fond Suveran de Investitii!

Sursa: national.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here