Lucian Nastasă Kovacs acuză presa clujeană de speculații, susținând că informațiile publicate în legătură cu vaccinarea soției sale nu sunt adevărate. „Este o bătaie de joc ce se întâmplă în presă. Este o făcătură, o minciună pe care a scris-o (n.r. ziarul) Făclia, de unde au preluat toate gazetele”, a declarat Lucian Nastasă Kovacs.

Gazeta de Cluj a luat legătura cu directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca pentru a-i cere un punct de vedere referitor la demisia pe care i-o cere președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, dacă se dovedește a fi vinovat de acuzațiile aduse. Acțiunea vine în contextul în care Lucian Nastasă Kovacs ar fi recunoscut pentru Făclia că soția sa a fost trecută pe lista angajaților CJ Cluj, pentru a se putea vaccina mai repede.

Citește și Directorul Muzeului de Artă din Cluj, acuzat că și-a trecut soția pe lista angajaților Consiliului Județean pentru a se putea vaccina

„Ar trebui să aibă o minimă dovadă la ceea ce spun. Eu trebuie să cred musai ce zice cineva?”, a ridicat problema directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Alin Tișe spune că nu a primit încă niciun raport

„Am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, iar dumnealui m-a pus să fac o notă explicativă, care va cuprinde că nu am cerut nimic din ceea ce spune presa și nimeni nu a trecut pe nimeni pe lista angajaților CJ”, a spus Lucian Nastasă Kovacs. „Făclia a publicat o prostie, au rostogolit-o și ulterior au apelat repede la Tișe ca să-mi dau demisia. Nu sunt vinovat, nu am făcut lucrul acesta”, a mai spus directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

„Domnul Tișe m-a sunat, m-a întrebat ce s-a întâmplat, i-am explicat că nu am nicio problemă cu ce s-a scris în presă, care din punctul meu de vedere este o presă de dezinformare. Și domnul Alin Tișe și-a arătat nedumerirea fiindcă va trebui verificat cine are acces la contul Consiliului. Dacă cineva a putut sa intre, înseamnă că este vulnerabil și cineva are acces la datele personale ale oamenilor, ceea ce mi se pare extrem de grav. Poate e doar o minciună aruncată, însă dacă este așa, atunci chiar este o primejdie. Mă pot trezi dator la vreo bancă fiindcă au tot ce trebuie ca să facă împrumut pe numele meu. Bănuiesc că pe platforma de la CJ trebuie să introduci CNP, date personale și nu oricine face asta”, a subliniat Lucian Nastasă Kovacs.

Citește și Tișe cere demisia directorului Lucian Nastasă Kovacs, dacă și-a notat nevasta ca angajată CJ pentru a se vaccina

În acest sens, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a declarat că nu a primit încă niciun raport din partea directorului Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

„În ce țară se întâmplă așa ceva? Nu înțeleg de ce există mirarea că vreau să mă vaccinez odată cu soția mea – am înțeles că asta îi deranjează. Soția mea face parte din categoria II de vaccinare. Eu eram înscris pentru vaccin – și eu, și soția mea – dinainte de minciuna Făclia. Faptul că repartiția a fost făcută altfel este total altă treabă”, a afirmat directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

„Acolo e un mic nucleu. Probabil îi deranjează că merge bine muzeul pentru că nu au invocat calitatea mea de istoric, de cercetător, ci funcția mea de director al Muzeului de Artă”, a spus Lucian Nastasă Kovacs.

Cum explică Lucian Nastasă Kovacs scuzele publice

Referitor la faptul că și-a cerut scuze public pentru fapta sa, directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca susține că s-a scuzat în ideea că, inițial, fusese repartizat la Vișeul de Sus și a încercat să se mute în altă parte, iar odată cu încercarea sa de a se muta la un alt centru a cerut ca și soția să fie repartajată în același loc, astfel încât să se vaccineze împreună.

„Dacă m-au repartizat, m-am gândit că poate am luat fără să vreau locul cuiva și mi-am cerut scuze fiindcă nu știam cum funcționează această platformă”, a declarat Lucian Nastasă Kovacs.

Ce spune ziarul Făclia

Gazeta de Cluj a luat legătura și cu ziarul Făclia referitor la acest subiect, din motive de obiectivitate, iar reporterul a subliniat că prin intermediul unei expertize informatice se poate dovedi că Lucian Nastasă Kovacs a mințit.

Ziarul a transmis reporterului Gazeta de Cluj că, dacă va fi nevoie, va publica înregistrarea care demonstrează faptul că directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca a recunoscut că și-a trecut soția ca angajată CJ Cluj pentru a se vaccina.

Reporterul Făclia a mai transmis că soția lui Lucian Nastasă Kovacs nu făcea parte din categoria II de vaccinare.

4 COMENTARII

  1. E clar ca intre timp a schimbat lista in care era trecuta sotia lui Nastasa Kovacs cu alta in care nu mai apare. Si-a revenit intre timp din socul initial cand s-a dat singur de gol domnul director si a recunoscut ce a facut si a apelat la o alta strategie mincinoasa. Sa fie oare o coincidenta ca Tise l-a avut pe Lucian Nastasa Kovacs presedinte in comisia de doctorat cand Tise si-a dat doctoratul in aprilie 2014 iar in septembrie 2014 Nastasa Kovacs a devenit directorul muzeului de arta, institutie din subordinea consiliului judetean. Probabil doar o coincidenta, nu?

  2. In articolul de la linkul de mai jos veti gasi o poza de la sustinerea tezei de doctorat a lui Tise, poza in care veti recunoaste in centru, cu ochelari, usor din profil, ca presedinte al comisiei pe dl. Lucian Nastasa Kovacs care va deveni peste doar cateva luni directorul muzeului de arta, institutie din subordinea fostului sau doctorand Tise. Ura si la gara, sa traiasca nasu mare !!!!

    http://www.wp.lvps176-28-11-52.dedicated.hosteurope.de/actualitate/76345-ambasadorul-romaniei-la-vatican-cetatean-de-onoare-al-judetului-cluj-prof-zapartan-i-a-coordonat-teza-de-doctorat-lui-alin-tise

  3. Eu tot nu inteleg de ce nu se sesizeaza parchetul? ce mai asteapta ? daca era vorba despre un amarat care facea treaba asta deja erau pe el toate organele, politie, parchet . Asa daca e vorba de vipuri, se acopera totul, se baga sub pres, iar autoritatile se fac ca nu vad.

  4. D-le director, ati luat cu brio proba de slalom. Da’ putin rusine nu aveti, asa, de alte persoane muuult mai merituoase, care nu au tras cu coltii de vaccinare? Sau toti mor de invidie „ca merge bine muzeul?” Nu are rost sa sarim randul, chiar daca merge bine muzeul, ca facem fracturi la logica. Rugam Faclia sa publice materialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here