Dupa mai multe luni in care a stat, dosarul de trafic de persoane “Nana Club” va aparea pe masa judecatorilor Curtii de Apel, avand termen fixat pentru data de 7 aprilie. La acest termen se va decide daca urmeaza noi audieri sau daca procesul poate continua cu cercetarile deja efectuate.

Procurorii DIICOT au reusit “recordul” negativ de a bloca un dosar mai bine de 5 luni. In noiembrie anul trecut, Tribunalul Cluj a decis trimiterea dosarului pentru refacerea urmaririi penale, iar de atunci procesul a fost pus pe linie moarta.  Conform unor surse, motivul pentru care procesul a ajuns atat de tarziu pe masa judecatorilor Curtii de Apel este ca a durat foarte mult timp motivarea recursului constra decizie de trimitere  a dosarului pentru refacerea urmaririi penale. Potrivit prevederilor art. 332 alin. (2) si (4) CPP,  instanta se desesizeaza si restituie cauza procurorului pentru refacerea urmaririi penale, intre altele, in cazul nerespectarii dispozitiilor privitoare la sesizarea instantei. In cazul in care rechizitoriul, ca act de sesizare a instantei, cuprinde toate elementele prevazute in art. 263 C. proc. pen. si nu prezinta nicio neregularitate care sa impuna refacerea acestuia, instanta nu poate dispune restituirea cauzei la procuror pentru refacerea urmaririi penale, in temeiul art. 332 alin. (2) CPP constatand caracterul ilegal al mijloacelor de proba pe baza carora s-a dispus trimiterea in judecata, intrucat instanta se pronunta asupra caracterului ilegal al mijloacelor de proba prin hotarare, dupa efectuarea cercetarii judecatoresti si dupa dezbateri.
Adevarul despre Nana
Putine persoane stiu ca Natalia Strechi, invinuita in dosarul de trafic de persoane si prostitutie unde au fost chemati ca martori personalitati importante din protipendada Clujului, a lucrat si la stat. Intre 2000 si 2001, ea a fost angajata la Univers T, o societate aflata in administrarea Consiliului Judetean Cluj, pe postul de dansatoare. Insa, pentru ca remuneratia era mica, Strechi a ales sa plece in Tara Soarelui Rasare. Conform anchetatorilor, in anul 2001, Natalia Strechi a plecat in Japonia pentru a practica dansul si prostitutia, iar cu banii stransi ea a revenit la Cluj pentru a deschide vestitul “Nana Club”. Barul a fost deschis in 2004 si avea patru angajati, cifra care coincide cu descoperirile procurorilor care, initial, au acuzat-o pe Natalia Strechi ca a traficat patru persoane care practicau prostitutia.
“Nichifor Corneliu Marius si Strechi Natalia recruteaza tinere, minore, pentru a se prostitua. Tinerii intretin relatii sexuale cu diferiti clienti ai barului in schimbul sumelor incasate de Strechi. Intre 2004 si 2005, administratorul Nana Club (Natalia Strechi, n.red) a recrutat patru fete, pentru a practica prostitutia, prin intermediul lui Grigore Dorian, de pe urma plasarii fetelor obtinand 300 de dolari lunar pentru firma sa. Incepand cu 2004, Strechi a organizat un bordel clandestin care functiona in incinta barului. Aceasta a organizat un grup care se ocupa de administrarea activitatilor de prostitutie. In cadrul grupului, fiecare dintre membri are anumite atributii, unii racoland tinere, majoritatea minore, sub pretextul angajarii lor ca dansatoare, iar altii intermediind legatura dintre tinere care fie ofera servicii sexuale fie sunt obligate sa faca acest lucru. Accesul in bar se face pe baza recomandarii unuia dintre clientii mai vechi si utilizarea unei parole care se schimba saptamanal”, arata procurorii in rechizitoriul intocmit. Cu toate acestea, din declaratiile martorilor audiati in acest dosar era nevoie doar ca cei care doreau sa intre in Nana Club, in cazul in care nu erau “de-ai casei” sa spuna ca vin din partea lui “Natasa”. De asemenea, conform acelorasi declaratii, se arata ca Dorian, care nu a devenit inculpat in acest dosar, racola fete tinere din Basarabia, cu care incheia contracte de munca, devenind astfel dansatoare.  Dorian i-a adus lui Strechi doua fete, dar acestea nu au lucrat prea mult timp in Nana Club pentru ca patroana nu a vrut sa le angajeze cu carte de munca, astfel ca Dorian a plecat la Bucuresti impreuna cu cele doua fete.
Cine a trecut pragul clubului Nana?
Conform partilor implicate, si Sorin Dan, patronul de la City Plaza, precum si altii sunt amintiti in acest dosar.
Martora S. S. – Madalina, sustine in fata procurorilor ca, Sorin Dan si Mircea Buteanu, patronul de la Diesel Club, se numarau printre clientii fideli ai clubului si cunoscuti ai patroanei, Natalia Strechi.
„Printre clientii care frecventau “Nana Club” pot sa amintesc pe Mircea Buteanu, patronul de la Club Diesel, un alt client era Danci Dan, despre care stiu ca era director Orange, un domn de aproximativ 45 de ani pe nume Sorin, care stiu ca este patron la City Plaza”, spune S. S. – Madalina, una dintre fetele care au practicat prostitutia la „Nana”. Un client al acestui local, Mircea Schmidt, sustine ca si unul dintre membrii fondatori ai Bancii “Transilvania”, grupului Astral si Imofinance s-a distrat pe str. Baba Novac.
„Sorin Ghite mi-a spus ca doreste sa se distreze cu niste fete, dar nu stiu daca aceasta intalnire necesita obligativitatea fetelor de a intretine relatii sexuale cu acestia. Eu, personal, am solicitat Nataliei de cateva ori sa-mi faciliteze intalnirea in diverse ocazii cu unele dintre fete din Nana Club, cu care, ulterior, am intretinut relatii sexuale”, declara Schmidt.
Printre cei care au trecut pragul barului se mai numara nepotul lui Silviu Prigoana, Daniel Prigoana, patronul firmei de materiale de constructii Sanvel, Gabriel Silvesan, fiul patronului de la Hotel “Rimini”, Andrei Fatol, unul dintre administratorii clubului “Obsession”, Carol Lang, arhitectul Marius Ardelean, autorul contestatului proiect „Pellicer” de la Olympia Business Center de pe Dorobantilor, rusul Sergey Pashanin, directorul general adjunct al combinatul Mechel, comisarul sef al IPJ Cluj, Ciorba Zaharia, sau cantaretul Tudor Chirila.
Pentru a inlatura orice suspiciuni de impartionalitate sau atac la adresa anumitor persoane, trebuie mentionat faptul ca si o parte din conducerea”Gazeta de Cluj” este mentionata in acest dosar. Din declaratiile de la dosar reiese ca Liviu Man impreuna cu alti colegi de ai sai au trecut pragul clubului. “Din pacate, marea majoritate a procurorilor Cluj, in frunte cu Mircea Hrudei sunt niste incompetenti, care se comporta ca si cum ar fi facut studiile la fara frecventa, dovada fiind returnarea dosarului “Gazeta” pentru refacerea urmaririi penale, returnarea dosarului “Nana” in ianuariue 2011, cazul tanarului tinut noua luni in arest preventiv de catre Daciana Deritei si care a fost achitat definitiv pe motiv ca fapta nu exista. Mai exista un caz, in care noua persoane au facut sapte ani de puscarie, si au fost achitati definitiv. Acestia  sunt procurorii DIICOT Cluj“, sustine Liviu Man, patronul “Gazeta de Cluj”.
Sabin Ripan

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.