Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a scos la concurs mai multe posturi de conducere în cadrul instanţelor din raza de competenţă a Curţii de Apel Cluj.

Din judeţul Cluj sunt scoase la concurs funcţiile de vicepreşedinte al Curții de Apel Cluj, cea de președinte al Judecătoriei Turda şi cea de președinte al Judecătoriei Cluj-Napoca. De asemenea a fost anunțată vacantă și funcția de președinte al Judecătoriei Huedin.

Potrivit CSM, judecătorii şi procurorii care intră în concurs pentru ocuparea unei funcţii de conducere trebuie să susţină un test psihologic eliminatoriu, să prezinte un plan de conducere a unităţii şi un examen de management, care este programat pe data de 31 iulie.

Ce e interesant e faptul că pentru ocuparea funcțiilor de preşedinte al Judecătoriei Turda şi cea președinte al Judecătoriei Huedin nu s-a înscris nimeni la concurs.

Singura funcție pentru care este concurență este cea de președinte al Judecătoriei Cluj-Napoca. Aici au intrat în cursă magistrați Raul Focșan și Sergiu Cârian. Pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Cluj a intrat în cursă un singur judecător. Este vorba de Ana Marusciac.

Susținerea proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere va avea loc în perioada 22-28 iulie, iar testarea scrisă privind managementul este programată în 31 iulie.

Cea mai mare miză a șefilor de instanțe clujene o constituie la ora actuală rezolvarea deficitului de magistrați apărut ca urmare a valului de pensionări din ultima vreme, arata ziarulfaclia.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here