Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat că nu se pune acum problema ca stagiul militar obligatoriu să fie reintrodus, dar susţine că Armata României va avea din 2017 o rezervă de voluntari de 2.700 de persoane.
Asta în vreme ce despre pensiile militarilor și/salariile curente ale acestora nu se mai spune nimic.
Ceea ce MApN nu dorește ca românii să știe, potrivit surselor noastre din sistemul militar, este că, prin aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare aproximativ 70% din personalul instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, prin care militarii beneficiau de „o măsură reparatorie”, potenţialii beneficiari, în număr de aproximativ 33.000, vor primi începând cu luna august 2016, 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit, aflată în plată la nivelul anului 2009, respectiv diferenţa de 50% începând cu luna august 2017, ceea ce înseamnă: 60 lei! Iar acest lucru trebuie repetat de 2353466 ori!
Mihnea Motoc a vorbit despre exerciţiile fără notificare ale Rusiei, dar şi despre felul în care România intenţionează să-şi consolideze apărarea, în special la Marea Neagră, arătând că va începe o procedură de achiziţie pentru mai multe corvete de luptă multirol.
Mihnea Motoc mai declarase acum ceva vreme că de la 1 ianuarie 2017 va intra în vigoare Legea rezerviștilor voluntari. Aceasta are în plan o perioadă de formare prin care se acumulează cunoștințele necesare și va dura trei luni. După această sesiune urmează o convocare anuală, rezerviștii militari având parte de un stimul financiar.
„La ora actuala suntem intr-o faza avansata de pregatire a normelor metodologice pentru ca legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2017, deja avem in vedere o prioritate, vom merge mai ales pe cei care nu au background militar, dar au cunostintele necesare pentru a se familiariza mai usor cu tehnologia moderna cu care operam la ora actuala in armata, cu procedurile pe care le avem si contam pe o cifra estimativa pentru 2017 de 2.700 de rezervisti voluntari care ar fi antrenati in acest proces. Reactia pozitiva pe care am inregistrat-o pana acum din partea opiniei publice, e clar ca se constientizeaza nevoia de a avea o rezerva disponibila, bine pregatita, de a intari capacitatea noastra de aparare mai ales in vremurile pe care le traim, dar cred ca este si un fenomen de ordin social in sensul ca se resimte in formarea tinerilor, lipsa unei verigi pe care cred ca o vom complini prin acest program suplu”, a declarat Mihnea Motoc.
Cra, cra, cra – aștept s-o văd și pe asta!
Daca ultimele „mariri” salariale au fost de natura sa nemultumeasca intreaga masa a corpului SGP, iata ca MApN ne aduce acum vesti bune!
Pe blogul www.armataromaniei.ro oficialii ne transmit:
„Aceste cresteri modeste ale salarizarii corpului SGP au fost de natura conjuncturala si nu sunt privite de MApN ca o solutie…Cresterea soldelor soldatilor gradati profesionisti a fost permanent in atentia ministerului, propunerile in ceea ce priveste aceasta categorie avand in vedere atat imbunatatirea nivelului social, dar si asigurarea unei cariere militare cat mai lungi.”
.
Vestile bune nu se opresc aici! Ne bucura faptul ca inca una din propunerile facute de LMP in cadrul SP 16 a avut ecou: „Complementar problemei salarizarii, MApN face demersuri pentru elaborarea unui act normativ care sa instituie un echivalent al ordinului „Meritul Militar” si pentru corpul SGP, fapt ce se va reflecta in mod pozitiv in calculul pensiilor.”
Cititi aici articolul integral: http://www.armataromaniei.ro/armata/1/141113432694582652487621557158
Mother si altii Guvernatii Nu trebuiau,sa permits armata americana,si scut antiracheta,pe teritorou,tari Noastre si Nu aveam,di ce sa fii ingrijoraati,Rusii c Ungaria,deEx!!
Vai de mine dar cred ca suferi un atac cerebral.