”Dragul mamii, să stai departe de golani!

— … și de mitocani, și de mârlani și de șarlatani, și de cei ce înjură, scuipă, hăhăie sau joacă giamparale țigănești în zi de Sfântă Sărbătoare!”.

Rareș Bogdan, un ”nepolitician” propulsat de către PNL pentru un loc eligibil pentru Parlamentul European a porcăit orice partid și orice personalitate politică, inclusiv pe actualii colegi din PNL despre care spunea că sunt corupți și slugi ale lui Băsescu, iar despre liderii Uniunii European că sunt ”niște ticăloși, nenorociți, mincinoși”. Să nu uităm niciodată că PDL s-a transformat în PNL sau așa cum spunea Vasile Blaga ”Noi nu suntem PNL! Noi nu suntem cu ei! Ăsta este PDL-ul. Și suntem oameni care suntem lângă Traian Băsescu”.

Pe vremea când Rareș Bogdan scria în ziarul ”Ziua”, jurnalistul avea o altă părere despre oamenii pe care acum îi ridică în slăvi și alături de care speră să facă o majoritate după alegerile europarlamentare. Rareş Bogdan este coleg de listă cu politicienii pe care i-a înjurat în trecut. Spre exemplu, în anul 2012, Rareș Bogdan scria despre Mircea Hava, actualmente locul doi de pe lista liberalilor la europarlamentare că e corupt și slugoi al lui Băsescu.

”Condamnarea lui Adrian Năstase are prea multe lucruri neclare pentru a nu ridica suspiciuni şi întrebări. În primul rând, vreau să-i întreb pe domnii judecători cum caracterizează sintagma “a fost un act de corupţie normal”, sintagmă prezentă în motivaţie şi pe buzele tuturor judecătorilor. De asemenea, mă întreb ce fel de act de corupţie şi cât de puţin normal a fost corupţia lui Mircea Hava, Dorin Florea, Gheorghe Ştefan, Elena Udrea, Adriean Videanu, Roberta Anastase, Radu Berceanu, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Anca Boagiu, Florin Popescu sau alţi slugoi deşănţaţi ai marelui Băsescu”, scria Rareș Bogdan într-un editorial semnat în anul 2012.

Ce naşte din slugă stăpân devine

Într-un alt editorial din 2008, Rareș Bogdan scria că ”Băsescu nu poate vizualiza ecuația puterii decât prin slugi și stăpâni”:

”Influența actuală asupra sistemului juridic românesc exercitată prin Parchetul General și DNA, ar fi slăbit considerabil cu un ministru puternic. Un ministru de anvergură ar reuși în scurt timp să impună reguli clare într-un sistem juridic românesc afectat 18 ani de influența nocivă a politicului. La fel ca Iliescu sau Năstase, Băsescu vede însă în justiție doar un mod de a-și controla sau anihila adversarii. O justiție incontrolabilă este extrem de periculoasă într-un an electoral. Să nu uităm ca o serie de apropiați, în frunte cu Stolojan, Flutur, Stoica, Berceanu, Blaga sau Videanu ar putea fi puși în situații extrem de incomode în cazul redeschiderii unor dosare. Pentru că Băsescu nu poate gândi decât prin prisma unui comportament pe care el însuși l-ar uza fiind la conducerea unui astfel de minister. Dacă într-o lună anturajul prezidențial și serviciile din dotare nu au reușit să găsească nimic compromițător, a fost nevoit să iasă cu o aberație explicativă. Iar atacul la morală venit dinspre o persoană profund și demonstrat amorală este menit să arate că locul lasat vacant de seria de consilieri demisionari nu a fost luat decât de yesmeni”, afirma Rareș Bogdan.

Să ne oprim la afirmațiile de mai sus potrivit cărora ”Băsescu vede însă în justiție doar un mod de a-și controla sau anihila adversarii”, iar ”o justiție incontrolabilă este extrem de periculoasă într-un an electoral”. Cu alte cuvinte, Rareș Bogdan afirmă același lucru și în prezent, însă sub teoria sa publică că ”PSD vrea să-și pună justiția la butonieră” și promite că ”PNL va lupa pentru o justiție independentă”.

Tot în aceeași sferă, Rareș Bogdan spunea în 2005 într-un editorial intitulat ”Corupții lor și neputința noastră” că Emil Boc folosește în discursurile sale ”formula favorită a gurului său, Traian Băsescu, <<regimul ticăloșit al PSD>>:

”Discursul lui Boc a declanșat, practic, campania electorală pentru anticipate, arătând, în același timp, care va fi mesajul de campanie al Alianței în încercarea de a câștiga detașat anticipatele din octombrie. Tema principală de campanie, folosită cu succes de reprezentanții DA în confruntarea cu PSD pe parcursul anului electoral 2004, a fost fără îndoială tema corupției, împreună cu variațiile ei: ”baroni PSD”, ”clientelism”, ”feudalizarea României”. Într-o Românie sărăcită, dominată de clientelismul cultivat de fostul partid de guvernământ, în care miniștrii PSD sau președinții de Consilii Județene ai aceluiași partid, în frunte cu modelul suprem al guvernării în disprețul propriului popor, Adrian Năstase, au reușit să acumuleze averi impresionante, extrem de greu de justificat, mesajul anti-corupție, anti-clientelism și anti-baroni a prins de minune (…)

Liderii DA au început campania pentru anticipate extrem de abil, aruncând în capul PSD declanșarea actualei crize politice, prin faptul că social-democrații au contestat la Curtea Constituțională pachetul de legi privind reformarea justiției și proprietatea, iar reprezentanții acestei instanțe, dominată, ce-i drept, de către judecători aserviți (7 din 9) PSD, au admis excepțiile de neconstituționalitate la unele prevederi din legile privind reforma justiției și, implicit, au retrimis legile înapoi parlamentului, forțând astfel demisia cabinetului Tăriceanu, care își asumase răspunderea pe aceste legi (!?)”, spunea Rareș Bogdan.

Așa cum spunea Rareș Bogdan că Emil Boc folosea corupția ca și temă de campanie aruncând toate nenorocirile în capul PSD, aceeași metodă este folosită în prezent și de către PNL. Asistăm la lansarea în spațiul public a unor mesaje cu ton naționalist din partea PNL și la promovarea mesajului anti-corupție. Spre exemplu, luna trecută, tocmai Rares Bogdan insista într-un interviu publicat în HotNews că ”statul de drept e sub asalt”, ”cum n-a fost niciodată”.

”Nu am crezut vreodată că văd procurori și judecători umiliți, oameni care să ajungă pe treptele Tribunalelor în frig, în Curțile de Apel pentru a-și apăra independența, oameni care atrag atenția și au un curaj extraordinar”, afirmă Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan este în corul celor care ar dori desfințarea Secției de investigare a magistraților, afirmând că ”justiția este subordonată PSD”: ”Secția specială este un adevărat Gestapo aflat în mâinile PSD și ne arată foarte clar cum orice cetățean poate român fi intimidat doar pentru că i se opune lui Liviu Dragnea”, a spus Rareș Bogdan în urmă cu două luni.

Nu există pericol mai mare privind independența justiției, decât existența în sistemul judiciar a magistraților șantajabili pe bază de dosare. Klaus Iohannis, al cărui posterior este intens pupat de către Rareș Bogdan, este unul dintre cei care ar trebui să fie intervievați public și care să explice românilor existența dosarelor penale pentru jumătate din magistrații țării. O justiție ai cărei magistrați sunt urmăriți penal, se mai poate numi o justiție independentă?

În aceste circumstanţe, cum îşi permite Rareș Bogdan sau Klaus Iohannis să someze public PSD-ul ca să înceteze orice asalt împotriva independenţei justiţiei. Mai există o justiţie independentă care să poată fi asaltată? Este de natura evidenţei că dacă Secţia de investigare a magistraţilor nu se înfiinţa, prin iniţiativa benefică a PSD-ului, de modificare a legilor justiţiei, numărul dosarelor magistraţilor ar fi fost în creştere, deoarece se urmărea dominarea sistemului judiciar de către magistraţi şantajabili. Dominarea prin care se putea controla astfel întreaga clasă politică, este o strategie atât de evidentă, încât nici nu mai poate fi contrazisă, decât de nişte inconştienţi.

PNL a înțeles că tema corupției în România este de bază în campania electorală, așa că evident, și referendumul pe tema corupției inițiat de Iohannis arată disperarea prin care trece PNL de teamă să nu facă scorul prezentat în sondajele de opinie. Spun disperare pentru că referendumul pentru justiție nu poate fi oricum validat pentru că induce nevoia unor schimbări constituționale, iar acest lucru nu este posibil.

Liberalii mizează în campania electorală cu mesaje anti-PSD și pe lupta împotriva corupției, propagând mesaje anti-PSD, așa cum spunea Rareș Bogdan că face Emil Boc. ”PSD un partid de hoți, corupți și mafioți”, ”pentru că la PNL noi punem preț pe valoarea oamenilor, nu pe servilism și clientelism, așa cum se obișnuiește la PSD”, spun liberalii. Și exemplele pot continua!

Când mesajul principal al PNL este lupta împotriva corupției, pe lista liberalilor pentru europarlamentare, un loc fruntaș pe listă este ocupat tocmai de Dan Motreanu pentru care procurorii DNA cer pedeapsă cu închisoarea pentru infracțiunea de spălare de bani.

Când Rareș Bogdan scria în 2008 că ”Băsescu nu poate vizualiza ecuația puterii decât prin slugi și stăpâni. Gesturile sale politice sunt văzute prin prisma relației pe care o exercită, mai mult decat o are, cu așa-zișii lideri ai PD-L”, în urmă cu o lună, același Rareș Bogdan declara că el crede ”sincer într-o colaborare directă cu USR-PLUS și PMP: ”Este marea mea dorință”. Și Traian Băsescu  declara în urmă cu câteva zile că nu exclude posibilitatea ca Emil Boc să fie candidat al PNL și PMP pentru un nou mandat de primar.

Să nu uităm niciodată că PDL s-a transformat în PNL sau așa cum spunea Vasile Blaga ”Noi nu suntem PNL! Noi nu suntem cu ei! Ăsta este PDL-ul. Și suntem oameni care suntem lângă Traian Băsescu”.

Rareș Bogdan s-a transformat în blamatul Traian Băsescu

În 2007, într-un alt editorial Rareș Bogdan scria că ”orice mamă cu maximă îngrijorare” își îndeamnă copiii să stea ”departe de golani…și de mitocani, și de mârlani și de șarlatani, și de cei ce înjură, scuipă”.  Rareș Bogdan, era convins că la fel a fost sfătuit și fostul președinte Traian Băsescu, despre care spunea că este violent verbal, mitocan și lipsit de educație și că o țară îl vedea pe Băsescu ca pe un ”tip cool, ieșit din tipar”, atunci când fostul președinte avea un „comportament grobiano-mitocănesc”. La acea vreme, Rareș Bogdan considera că ”pentru Băsescu s-a dovedit că nu contează dacă interlocutorul este femeie sau bărbat. Intelectual sau proletar. Simplu cetățean sau politician. Modul de adresare este similar cu cel folosit cu mateloții de pe Biruința”.

În acest context, să ne aducem aminte cum vorbea Rareș Bogdan în direct în anul 2017 chiar despre actualii colegi de partid: ”Să-i ia dracu! Pleacă Raluca Turcan de pe ecran! Să o scoateți afară! (…) Cei din PNL: TĂCEEEREEE! LA GUNOI! La revedere! La lada de gunoi a istoriei. În emisiunea asta nu intră niciun lider PNL. La canal cu ei! Nu mă interesează ce vor să zică marțafoii din conducerea PNL! Să tacă din gură! Să intre în sediu și să stea acolo 4 ani! Nu mă interesează ce zic liderii dreptei care au ajuns să fie o rușine! (…) O să mă cert acolo cu Predoiu și cu ceilalți marțafoi din conducerea PNL. Deci nu mă interesează ce zic ăștia, să tacă din gură! La lada de gunoi a istoriei cu ei! Să-i ia dracu!”.

Un alt exemplu grobian datează din februarie 2019 când într-o emisiune de la Realitatea TV, Rareș Bogdan a ținut să arate ce șosete poartă în picioare – unele albe, cu ”M*ie PSD”, despre care considera că sunt fabuloase. Și în august 2018, Rareș Bogdan a adus în studioul Realitatea TV o copie a celebrelor plăcuțe înmatriculate cu ”M*ie PSD”. Am văzut cu toții cum grobianismul a luat demult locul bunului simț în ceea ce-l privește pe Rareș Bogdan care s-a dovedit a avea același ”comportament mitocănesc” și ”violent verbal” pe care tocmai acesta l-a condamnat la Traian Băsescu.

Rareș Bogdan, despre liderii UE: ”Niște ticăloși, nenorociți, mincinoși”

În prezent, Rareș Bogdan, candidează la alegerile europarlamentare, însă trebuie să amintim și ce spunea în 2016 despreliderii europeni şi nord-atlantici cel care deschide lista liberalilor:

„E prea mult! Sunteți nişte ticăloşi! În numele „politically correct” veți distruge Europa noastră! Nu se poate! Este prea mult! Cu ce vă ocupați, în afară de mari reuniuni internaționale în care măsurați temperatura pe care voi ați crescut-o, vă angajați să reduceți sărăcia pe care lăcomia voastră a generat-o, să împărțiți armele de distrugere în masă pe care voi ne-ați convins să le cumpărăm?


Ne anunțați zilnic că luptați împotriva terorismului, dar tot ce reuşiți (aici aveți succes deplin) este să ne speriați bătrânii şi copiii, nevoiți să vadă soldați în echipament de asalt, vopsiți pe față, pe uluitorul Champs Elysee, la L’Opera Garnier, pe Oxford Street, Regent Street, în Alexander Platz, pe Via Garibaldi, pe Vittorio Emanuelle, la Galeriile Lafayette, în Piata di Spania, în față la Scala, la Trinita dei Monti.

Azi, Europa noastră se află sub teroare! Cetățenii europeni sunt terorizați, sunt paralizați de frică, se întreabă unde vor lovi data viitoare? Se întreabă dacă sunt în siguranță când cumpără piersici, sau când se roagă, mai ales când se roagă! Iar voi răspundeți: încă un Consiliu, un summit, un G8, dar ocoliți (neştiință, intenție criminală, cocaină?), nu atingeți punctul G al terorismului: Statul Islamic, ISIS, Daesh.

Chiar ne credeți retardați pe toți? Este evident că doriți haos în Orientul Mijlociu, vă convine asta, ştiți că vine momentul când va trebui reconstruit, îi vor trebui drumuri, electricitate, internet. Atunci veți găsi soluții rapid!

Vreți dezordine în Orientul Mijlociu şi arhanghelii violenței şi ai cruzimii vă rezolvă exact această problemă. Doar că s-a ajuns prea departe! Au lovit în inima Franței în toamnă, au lovit în Constantinopol, în inima Bizanțului, de trei ori în acest an, şi au lovit simbolic în Promenades des Anglais, cea mai spectaculoasă promenadă estivală din Europa. Şi când au lovit? Exact de Ziua Marii Franțe. Au anunțat deja că data viitoare vor lovi sau la Berlin, sau la Londra, sau la Viena, sau la Madrid, sau la Roma, sau (Doamne-fereşte!) la noi acasă, la Bucureşti!

UE trebuie să radă 50.000 de dezaxați

Să ne pregătim rugăciunile, să otrăvim iar fântânile, să ardem lanurile cu grâu? Să-i înviem pe Ştefan cel Sfânt sau pe Iancu de Hunedoara nu putem. Să primim, atunci, Doamne, cu inima deschisă dinamita? Alte arme să ne apere nu-s!!!

Ce veți face? Aşteptați următoarea lovitură într-un Consiliu de urgență sau acționați împotriva a 40/50.000 de dezaxați care pot fi „raşi” pentru a nu mai reprezenta un exemplu sau o atracție pentru bolnavii mintali ai războiului modern, pentru cei fascinați de rău, chiar şi trăitori, dar inadaptați, din Europa?

Acționați până când nu e prea târziu! Până când nu vor cădea sub ochii voştri, sub ferestrele vreunui forum mondial ipocrit, propriii voştri copii sau propriile voastre mame, cu o ultimă lucire în ochii cu care sa vă spună… că v-au iertat!

Alocați bugete uriaşe pentru armament, ne explicați câte trupe şi baze moderne aveți, dar nu sunteți în stare să rezolvați această problemă a sceleraților din Statul Islamic. Sau poate nu vă interesează, aveți buncărul pregătit. Sunteți nişte ticăloşi! Nişte nenorociți! Şi mai ales nişte mincinoşi!”.

Un an mai târziu, în ianuarie 2017, Rareș Bogdan spunea că PNL va dispărea: ”Cu regret trebuie să o spun, liberalii au ratat istoria contemporană.(…) Un tablou din care un Brătianu ar scoate limba, dacă ar putea, spre urmașii atinși de o inadecvare comparabilă cu mania grandorii, PNL va dispărea….. Nu va avea nici măcar șansa de a lua în bancuri locul lui Bulă, deoarece acolo sunt sancționate fapte. Iar mișcările politice ale PNL pot fi catalogate oricum, de la manele la ode ale nefericirii, dar nu fapte! În aprilie spuneam că PNL riscă să o ia pe urmele PNȚCD și am fost spurcat cu mânie proletară de „Găinușa” PNL. Ce mai trebuie să se întâmple în acest partid, câte eșecuri mai trebuie să înregistreze aorta tot mai subțire a PNL ca să ia cineva o decizie radicală? Vă propun eu una, stimați liberali: scoateți partidul la concurs! Plecați în munți, plecați la coafor, plecați la vaci și anunțați că toate funcțiile, de la președinte la ultimul șef de BPN sunt vacante. Asumați-vă eșecul, chiar dacă habar nu aveți care este definiția acestuia!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here