Campania electorală a fost o hăituială prin țară și peste granițe între liderii PSD și președintele Iohannis, devenit șef de oaste liberală sub pretextul campaniei pentru referendum, spune într-un comentariu Radio Europa Liberă, citat de flux24.ro.
El (n.red-Iohannis) i-a însoțit mai peste tot pe candidații PNL, fiind de câteva săptămâni președintele tuturor românilor care votează împotriva PSD. Indiferent de rezultatul referendumului căruia el însuși pare să-i fi uitat întrebările, își asigură susținerea PNL pentru al doilea mandat. Deși menajul à trois sau à quatre este o practică curentă în politica românească, Alianța 2020 este exclusă deocamdată din dormitorul conjugal după ce Dacian cel fără de partid a părut că sare la gâtul lui Iohannis, criticându-l pentru ușurătatea cu care i-a dat permis în alb de guvernare Vioricăi Dăncilă. A sărit ca să i se ierte și să i se uite, probabil, acneea juvenilă din dosarul de cadre: stagiul militar petrecut pe străzile rău-famate ale Clujului și apoi prin birourile primăriei și partidului lui Gheorghe Funar, PUNR.
A reușit să se certe cu PNL și să provoace o boală autoimună în propria alianță electorală. Unul dintre liderii USR spunea recent că problema lui Cioloș nu e securitatea, ci (re)activitatea lui lentă, contemplativă. După atacul la președinte, care i-a surprins plăcut pe liderii USR, Cioloș ar fi dat înapoi, ar fi sunat apologetic la Cotroceni să ceară directive, în fine, s-ar fi purtat ca un actor care și-a uitat rolul și cere ajutorul sufleurului. Probabil că sunt niște răni care vor fi tratate după alegerile din 26 mai ca să nu obrintească. Numai că nu sunt căpătate în piept, ci în spate. Caravana electorală a început să semene, către finalul ei, cu bătăile cu frișcă din filmele mute. PNL a luat urma caldă a fugarilor PSD prin Moldova și Banat ca să vadă lumea la ore de maximă audiență cine își pune vestă de salvare la băile de mulțime și cine nu. La bătăile cu frișcă au câștigat președintele Iohannis și, implicit, oamenii PNL. Ei au incendiat lanurile și au otrăvit bazinele electorale și ecranele computerelor cu lozinci antiPSD. Și, pentru că nici vocile lor și nici ale celor din Alianța 2020 nu sunt răgușite ca a PSD de atâtea promisiuni, acestea se aud mai distinct și par ceva mai credibile. E drept, la o privire superficială, problemele de integritate ale candidaților lor sunt pentru unii mai mari decât ale celor din PSD, dar cei care fac aceste liste negre sunt cei cărora însuși Radu Mazăre, bogat ca faraonii, li se pare mai puțin corupt ca alți primari sau demnitari care acum ne râd în nas de pe afișele și de la microfoanele electorale, mai spune REL.