Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, că nu vrea ca UDMR să iasă de la guvernare şi a arătat că îşi doreşte ca liberalii să preia ministerele de Finanţe şi Justiţie.

Întrebat cum decurg negocierile, în contextul în care UDMR ameninţă că poate ieşi de la guvernare, dacă nu primeşte Ministerul Dezvoltării, el a răspuns: „Sunt negocieri. Întotdeauna vor exista momente mai dificile, dar sunt negocieri”.

Despre informaţia apărută că nu şi-ar mai dori ca UDMR să fie la guvernare, el a spus că este „o prostie”.

„O prostie. Din contră: sunt partenerii care au fost alături de mine. Aş fi ultimul care să spună ca UDMR să iasă de la guvernare. Asta e chiar o prostie”, a susţinut Cîţu.

El a afirmat că-şi doreşte ca PNL să preia şi Finanţele şi Justiţia.

„Eu aşa aş vrea. În iarnă vă aduc aminte că a luptat toată lumea pentru Finanţe. (…) Atunci când ai premierul este important să ai şi Finanţele. E complicat să fii un premier fără Finanţe. Să ai şi Finanţele şi Justiţia este complicat, dar dacă se negociază bine… Vedem. Eu ţin foarte mult la Finanţe. Eu personal cred că PNL a arătat că poate să gestioneze bine finanţele României şi cred că poate să facă acest lucru în continuare. Vom vedea ce iese din negocieri”, a declarat Florin Cîţu.

Întrebat cum va face ca PNL să rămână cu Finanţele în contextul în care acest minister este dorit şi de PSD, el a răspuns că au loc negocieri şi „nu e nimic bătut în cuie”.

„Sunt negocieri. Nu e nimic bătut în cuie. Sunt negocieri pentru a încerca fiecare partid să nu plece de la masă şi să simtă că a fost păcălit”, a spus Cîţu.

Liderul PNL a negat că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut să facă un pas înapoi şi să nu mai fie propunere de premier. 


sursa: agerpres.ro

Citește și: Rareș Bogdan e plin de nervi din cauza PSD: „Facem BEX pentru a vorbi despre ticăloșia lui Ciolacu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here