Alin Tișe a declarat la o emisiune radio că administrația județeană se pregătește să organizeze licitația pentru construcția Centrului integrat de transplant multiorgan din Cluj Napoca.

În următoarele zile demarăm licitația pentru Centrul multiorgan de transplant. Am ajuns și cu acesta la final. În scurt timp vom da drumul la licitație și pentru Spitalul de Copii, dar Centrul de Transplant este finalizat ca procedură, ca documente.

Vom putea, în sfârșit, să-i dăm drumul… I-am rugat și pe colegii mei să grăbească procedurile, și-n această dimineață am avut discuții cu ei pe această temă, ca să putem da drumul licitației. Ambele mari proiecte sunt pe PNRR. Până vor veni banii de la PNRR, cheltuielile vor fi suportate de la bugetul Consiliului Județean. Aștept să dăm drumul lucrărilor la Spitalul de copii și la Centrul de transplant integrat. Vezi vedea ritmul de lucru. O să stau acolo toată ziua, cu colegi și consultanți. O să vedeți că se poate, a declarat Tișe la ziualive.

Primul centru de transplant multiorgan din România va avea 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here