CJ Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 103V Someșu Rece – Stolna, acestea urmând a se finaliza cu așternerea de covor asfaltic.

”Importanța drumului e dată de faptul că acesta asigură o legătură directă între două drumuri județene extrem de atractive din punct de vedere turistic, respectiv DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel și DJ 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Băișoara – Iara – Buru- limită cu județul Alba. În acest fel, poate fi evitat traficul de pe drumul național DN 1 între localitățile Gilău și Luna de Sus”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj:.

Lucrările de întreținere vizează un sector de drum în lungime de 6 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 3+400 și 9+400. Acestea constau în reprofilarea drumului cu cilindrare, curățarea platformei drumului, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de balast și piatră brută, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, decolmatarea camerelor de cădere, defrișări, tăierea lastărișului și a vegetației din zona drumului, asigurarea scurgerii apelor pluviale, înlocuirea sau prelungirea unor podețe, refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, așternerea de strat de balast stabilizat și așternerea de covor asfaltic.

În această fază lucrările executate constau în reprofilarea drumului, refacerea terasamentelor deteriorate și defrișări în vederea asigurării frontului de lucru.

1 COMENTARIU

  1. „poate fi evitat traficul de pe drumul național DN 1 între localitățile Gilău și Luna de Sus”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj”… Daaaaa,putem sa ocolim si Cluj- Turda prin Berlin. Moo, te-ai gandit mult, sau numa’i scos-o pe gura. Chestia cu ruta ocolitoare…Mancati-as pipota, tu ai facut vreo ezcursie „ocolitoare” prin zona? Dealtfel, ca se asfalteaza drumul 107P, penru viitoarea grupa de vanatoare Stolna, numai de bine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here