CJ Cluj anunță că lucrările de modernizare pentru drumul Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii au fost reluate.

În lungime de 38,3 km, sectorul vizat de lucrări începe în dreptul localității Chinteni, traversează localitățile Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara, și se termină la intersecția cu drumul județean 108B.

„După rezilierea contractului cu vechiul executant, am reluat lucrările de modernizare a acestui important drum județean ce deservește partea nordică a zonei metropolitane Cluj, un areal intens circulat. Totodată, acesta face legătura și cu Drumul Bistriței, un alt proiect major de infrastructură finalizat de Consiliul Județean în cursul anului 2020, astfel încât de pe urma investiției va avea de câștigat o zonă mult mai extinsă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În această etapă a lucrărilor au fost înlocuite tuburile de podețe și se execută casete în vederea lărgirii căii de rulare.

De o complexitate ridicată, lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţie, în zonele unde acest lucru se impune, şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.  De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here