CJ Cluj se pregătește să investească peste 55 milioane de euro în drumul care va face legătura între Autostrada A3 – zona Turda şi drumul naţional DN1 – zona Mărtineşti-Tureni.

Investiţia urmăreşte realizarea unei căi de comunicaţii rapide, care să degreveze traficul greu de pe teritoriul municipiului Turda, potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj.

’’Este un proiect extrem de util pentru întreg judeţul, ce va asigura conectarea la cele mai eficiente rute de transport, va scurta durata multor deplasări şi va contribui la reducerea numărului de autovehicule aflate în tranzit prin Cluj-Napoca, Turda şi alte localităţi clujene’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Sectorul de drum propus, între localităţile Turda şi Mărtineşti, va avea o lungime estimată de 5,3 km şi va cuprinde două benzi de circulaţie pe un sens. Viitorul tronson de drum Turda-Mărtineşti este parte a drumului expres Turda-Halmeu (Someş Expres), proiect de infrastructură prevăzut în Master Planul General de Transport al României 2014-2030 şi prin intermediul căruia se va realiza conexiunea la Reţeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T). Someş Expres va avea o lungime totală de peste 320 de km şi va interconecta cele mai importante municipii din zona de Nord-Vest a României: Cluj-Napoca, Bistriţa, Satu-Mare şi Baia-Mare.

1 COMENTARIU

  1. Ajuta-i Doamne! Macar sa mai apuc zilele alea…Si Lumineaza-le Tu, Mintea si Calea, ca sa nu devina o a doua Centura de Diamant a judetului. Si Iarta-ne pe noi pacatosii(clujenii), ca nimeni nu-i fara de pacat, in afara de Tine, ca mult ii mai spurcam si blestemam pe Slugile Necuratului care ne-au lasat fara de Centura si fara de acces la autostrada

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here