Consiliul Județean Cluj a inițiat, în baza analizei de specialitate și a fundamentării realizate de Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat, demersurile pentru scoaterea la licitație a serviciilor de realizare a studiilor geotehnice, expertizelor tehnice, documentații de avizare a lucrărilor de intervenție – D.A.L.I., proiectare și asistență tehnică pe mai multe drumuri județene încadrate în momentul de față în categoria drumurilor de piatră și de pământ, în vederea includerii acestora în programele viitoare de lucrări de reabilitare și modernizare.

 „Decizia de a reabilita aceste 27 de drumuri județene pietruite sau de pământ, mai puțin circulate dar și cu o stare fizică mai precară, are la bază dorința de a aduce la standarde optime de siguranță și confort toate drumurile din județ, nu doar cele intens circulate, care fac legătura cu centrele urbane sau cu zonele turistice. Doar în acest fel poate fi concepută o dezvoltare echilibrată a întregului județ.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lungimea totală a celor 27 de drumuri sau sectoare de drumuri județene vizate este de 156,715 kilometri, la aceste lucrări adăugându-se și reabilitarea mai multor poduri și podețe situate de-a lungul respectivelor tronsoane de drum.

Valoarea totală a serviciilor de proiectare și asistență tehnică este de 5.859.000 lei, finanțarea fiind asigurată integral din bugetul Consiliului Județean aferent anului 2018, în urma aprobării acesteia de către plenul Consiliului Județean în ședința ordinară din data de 19 februarie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here