CJ Cluj a anunțat că dorește rezilierea contractului cu turcii de la Kiat care se ocupă de lucrările de infrastructură din județ.

„Am trimis notificare de reziliere pentru firma Kiat pentru Viișoara – Frata – Mociu și am dat ordin pentru firma de întreținere perioadică și au început deja lucrările pentru plombare și covor asfaltic. Am trimis notificare de reziliere pentru Mărișel, tot pentru Kiat, și acolo vom intra, tot cu firma de întreținere, să finalizăm ce a rămas și să terminăm la poduri. Dacă nu se mișcă în regim de urgență, pentru Băișoara a mai rămas o bucată de 3 kilometri, plus partea de podețe, vom rezilia contractul și acolo cu Kiat și vom intra în toamna aceasta cu întreținere.

Dorința noastră este ca cele două drumuri, până în Băișoara și până în Mărișel, să poată fi circulate. Unde nu putem să modernizăm, vom face plombări și covor asfaltic pentru întreținere. Vom abandona contractele cu Kiat, ne vom judeca și vom vedea peste doi ani cine avea dreptate. Eu consider că firma Kiat a încălcat contractul și nu mai putem continua în acest registru”, a declarat Alin Tișe.

Anul trecut, Tribunalul Cluj a dat câștig de cauză firmei turcești Kiat în procesul intentat administrației județene. ”Admite în parte cererea formulata de reclamanta Kiat Group Construct SRL în contradictoriu cu UAT Județul Cluj (în nume propriu si continuator a RAADPP Cluj). Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea si motivele se depun la Tribunalul Cluj”, arată soluția pe scurt a instanței.

Pe lângă obligarea la plata facturilor restante, CJ cluj mai trebuie să dea și penalități de peste jumătate de milion de lei.

Consiliul Judeţean Cluj a încheiat în anul 2011 cu concernul Kiat- Tehnic Asist, un contract de modernizare a drumurilor judeţene, pe 5 tronsoane, în lungime de 432 km pe 5 ani, în valoare de circa 280 milioane lei. Contractul a fost reziliat şi repus pe rol, după divergenţe între constructor şi beneficiar, privind soluţiile tehnice şi suplimentarea costurilor.

Citeste si Tun de 2 milioane de euro: Turcii de la Kiat, aflaţi în insolvenţă, iau de la Tişe o suplimentare babană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here