Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a introdus obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, interioare și exterioare, de către toate presoanele cu vârsta de peste 5 ani, în localitățile din Cluj care au depășit rata de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori.

În prezent, trei unități administrativ teritoriale din județul Cluj se află în această situație, respectiv, Gherla – unde rata de infectare a ajuns la 4,24 la mie, comuna Sic – cu o incidență de 4.36 și localitatea Câțcău – care are cea mai mare rată a îmbolnăvirilor, respectiv 7,55. Măsura devine obligatorie de vineri, 16 octombrie.

De asemenea, începând de mâine, în aceste localități se închid pentru o perioadă de 14 zile, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri sau de cinema/spectacole care au activitatea la interior. În cazul hotelurilor vor putea fi servite în restaurantele de la interior doar persoanele cazate. Se sistează și activitatea barurilor, discotecilor și cluburilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here