Investițiile în sistemul medical sunt o prioritate pentru Președintele forului administrativ județean, Alin Tișe care consideră că pentru Consiliul Județean și pentru clujeni, „Anul 2019 este Anul Sănătății, așa că vom continua dotarea și modernizarea spitalelor”. Reporterul Gazeta de Cluj a realizat un clasament al spitalelor clujene cu finanțarea pe care au primit-o de la Consiliul Județean în ultimii doi ani. Au fost alocați peste 40 de milioane de lei.

11 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj a primit cea mai mare finanțare de la Consiliul Județean. În ultimii doi ani s-au investit 11.070.000 de lei în dotarea spitalului cu următoarele echipamente: un computer tomograf cu 64 de slice-uri, un aparat RX pentru fluoroscopie și radiografie digitală cu 2 detectori, un flowcitometru, un cistoscop flexibil, două ecografe, trei microscoape optice cu captarea imaginii, o ambulanță de tip B pentru transportul pacienților, o combină ORL cu accesorii, un ecograf ginecologic, șase paturi de terapie intensivă, nouă monitoare pentru funcții vitale și troliu, un monitor portabil de funcții vitale, o stație de vacuum medical, nouă nebulizatoare, o stație de epurare ape uzate, un grup electrogen și patru ventilatoare de terapie intensivă, precum și pentru lucrări de reabilitare și modernizare, amenajare și de întocmire a documentațiilor, proiectelor și autorizărilor necesare.

10.4 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a primit o investiție majoră din partea CJ Cluj, în valoare de 10.4 milioane de lei pe care i-a alocat pentru: un angiograf, un aparat Roentgen digital, un sistem de radioscopie destinat Laboratorului de explorări, un ecograf portabil pentru musculoscheletal, un aparat de anestezie, două ecocardiografe, două ecografe, două mese de operație, trei lămpi scialitice cu led, cinci monitoare pentru funcții vitale, patru defibrilatoare automate, un aparat de terapie cu unde electromagnetice, o combină frigorifică UTS, diverse echipamente pentru blocul alimentar, precum și pentru operațiuni de relocare, asistență tehnică, întocmire documentații, proiecte tehnice și avize necesare.

7 milioane de lei pentru Spitalul de Copii din Cluj 

În ultimii doi ani, Consiliul Județean a investit 6.996.750 de lei în Spitalul de Copii din Cluj. Banii au fost alocați pentru dotarea spitalului cu: un RMN, un sistem endoscopic pentru chirurgie, un RX digital, un ecograf de înaltă performanță, două sterilizatoare cu abur, un aparat de ventilație cu modul nn, un aparat pentru fluidificare și aspirare secreții, un sistem de radiofrecvență monopolar/bipolar, o trusă de timpanoplastie pediatrică, 120 de computere SFF cu monitor, un microscop ultraperformant de consultații, un aparat de dializă peritoneală automat, două holtere EKG, două fotolii pat pentru hemodializă, un cuptor histologie, un scaun ORL electric, o sondă pentru ecografie musculoscheletal, un sistem de tip Tourniquet automat, o autosanitară cu tracțiune electrică pentru transportul cu targa a pacientului, o serie de echipamente pentru dotarea bucătăriei spitalului, trei boilere și schimbătoare de căldură, reparații capitale și curente, asfaltarea unor căi de acces și întocmirea documentațiilor și autorizărilor.

6.7 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca

Pe locul 4 în clasament se află Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca care a primit de la Consiliul Județean suma de 6.7 milioane de lei în ultimii doi ani. Banii au fost împărțiți astfel: un turn de chirurgie minim invazivă – sistem optim pentru chirurgie minim invazivă, un generator EthiconEndosurgery Generator, o unitate de coagulare cu argon-plasmă APC, un fibrobronhoscop pentru aspirații, o mașină de spălat și dezinfectat endoscoape, o masă pentru examinări bronhologice, un aparat de ventilație JET, o masă de operație mobilă electromecanică, 10 seringi automate, un aparat de anestezie, un videomediastinoscop,  un dispozitiv de încălzire instantanee a sângelui, un sterilizator cu plasmă, un dispozitiv de prevenție a trombozei venoase profunde, un aparat Roentgen mobil, opt aparate de ventilație non invazivă, două fibrobronhoscoape, 218 paturi, un aparat de ventilație mecanică, două scaune pentru endoscopie bronșică, o linie Diamed, un aparat de gazometrie, patru trolii pentru medicație, un electrocardiograf, un termostat – incubator, o centrifugă fără răcire, un autoclav vertical semi-automatic, două capnografe cu pulsoximetru, un autovehicul pentru transport sanitar neasistat cu dotare A2 – ambulanță tip A2, șase containere pentru sterilizarea instrumentarului, un server, licențe pentru programe informatice precum și pentru lucrări de extindere, etajare, amenajare, reabilitare, dotare și întocmirea documentațiilor necesare.

4.3 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Doar în ultimii doi ani, Consiliul Județean a investit 4.3 milioane de lei în Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Sănătății. Banii au fost alocați pentru a dota spitalul cu următoareleechipamente și aparaturi medicale: un aparat RX digital mobil, un aparat RX digital fix, un aparat de anestezie, două ecografe, trei mese chirurgicale, o lampă pentru sala de operație, un sistem de testare la efort, un sterilizator, o centrifugă pentru laborator, 10 paturi electrice pentru ATI, 31 de injectomate, o platformă auto-ridicătoare, două rampe de perete pentru distribuția gazelor medicale prevăzute cu modul de iluminare pentru paturi, precum și pentru o serie de lucrări de reparații.

2.6 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa 

Consiliul Județean a investit 2.6 milioane de lei în Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa în ultimii doi ani. Banii au fost alocați atât pentru construirea pavilionului cu regimul de înălțime D+P+2E, asistența tehnică necesară și proiectarea edificării acestui obiectiv, cât și pentru întocmirea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a celorlalte documentații necesare pentru a construi un nou pavilion în cadrul  spitalului, cu regimul de înălțime P+2E.

900.000 lei pentru Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca       

În ultimii doi ani Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, unitate spitalicească aflată în subordinea Ministerului Sănătății a primit de la Consiliul Județean 900.000 lei. Banii au fost alocați pentru a dota unitatea medicală cu următoarele echipamente: un aparat de electrochirurgie de înaltă performanță, o masă chirurgicală cu accesorii, 10 seturi de instrumentar chirurgical, un agitator de trombocite cu incintă termostatată, o lampă scialitică, două microtoame, un cuptor electric și dotări pentru bucătăria spitalului.

900.000 lei pentru Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca 

Consiliul Județean a investit 880.000 de lei în Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, instituție medicală care se află în subordinea Ministerului Apărării Naționale. Banii au fost alocați pentru a dota spitalul cu: șase truse de instrumente chirurgicale pentru pol anterior, un ecograf cu sondă pentru uz cutanat, un laser Holmium, o cabină de fototerapie UVA și UVB, un sistem de comparare automată a leziunilor pigmentare și un uroflowmetru.

800.000 lei pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal

Cea mai mică investiție a primit-o Institutul de Urologie și Transplant Renal, unitate medicală care se află în subordinea Ministerului Sănătății. Din bugetul județului au fost alocați, în ultimii doi ani, 800.000 lei pentru dotarea institutului cu echipamente și aparatură medicală. Spitalul a fost pe butuci ani la rând din cauza managementului defectuos. Banii au fost alocați pentru a dota spitalul cu următoarele echipamente și aparaturi medicale: un turn de video endourologie, o linie de echipamente pentru testare hematologică, o centrifugă, patru aparate de dializă, un transductor convex pentru ecograf și ghid de puncție, un transductor liniar pentru ecograf, un echipament complet de litotriție, o stație de epurare pentru hemodializă, două ureteroscoape rigide, o trusă chirurgicală, o pompă de vacuum pentru un autoclav, șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, 12 seringi automate, o pompă de spălare-irigare, un ultracongelator pentru uz medical, 20 de unități de aer condiționat,  noi echipamente pentru a oferi pacienților confortul adecvat și condiții optime de cazare, precum și pentru elaborarea documentațiilor necesare efectuării unor lucrări de reparații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.