Consilierii locali din Cluj-Napoca se confruntă cu o problemă de imagine a orașului. Fenomenu Graffiti a luat amploare în cultima perioadă . Astfel că cetățenii au început să se adrezese aleșilor locali pentru  a le cere pedepse pentru cei care fac desene de tip graffiti sau lasă mesaje pe clădirile publice și private din oraș.

În trecut amenda pentru vandalizarea unui perete/imobil prin graffiti era cuprinsă între 1000 și 2000 de lei, insă consilierul local Claudia Anastase a propus luni, 9 martie,  majorarea sancțiunii de la 1.500 de lei la 2.000 de lei.

În consecință, aleșii locali au solicitat Poliției Locale să precizeze de ce este nevoie de majorarea amenzilor. Directorul Direcției Poliției Locale, Minodora Fritea, a explicat că prin această majorare se dorește atragerea unui semnal de alarmă. ”În 2014, am depistat 4 adolescenți care făceau astfel de desene, pe strada Mihail Kogălniceanu și cartierul Mărăști, iar părinții acestora au primit amenda de 1000 de lei, minimul prevăzut de lege. Dorim să atragem atenția asupra acestui fenomen și a faptului că amenzile au crescut”, a spus Minodora Fritea.

„Eu propun să le dăm amenda maximă. Doar așa putem stopa această problemă ce afectează imaginea orașului. Unele mesaje sunt supăratoare și îi înțeleg pe cetățeni când se plâng de aceste incidente.” a declarat Claudia Anastase.

Propunerea Claudiei Anastase a fost supusă la vot și aprobată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here