Clinica YOUness, care îi aparține Vanessei Youness, iubita fostului șef DGIPI Gelu Oltean, anunță că va pune la dispoziție 44 de spații individuale pentru pacienții infectați cu coronavirus.

”YOUness Foundation, anunță că donează cu titlu gratuit autorităților locale, ca susținere a comunității pe toată perioada stării de urgență, cele 44 de spații individuale de cazare din cadrul Domeniului YOUness Clinic, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină din cauza pandemiei de Covid-19.
Totodată, clinica de tratamente alternative-naturiste vine și în sprijinul comunității și autorităților locale, oferind cazare și masă pentru toate persoanele implicate în prima linie în lupta contra noului Coronavirus.

“Ne dorim să întindem o mână de ajutor în sprijinul autorităților locale și să punem la dispoziție domeniul nostru pentru persoanele care sunt nevoite să intre în carantină. Este un gest de unitate față de toți ce duc această luptă, minunații voluntari, doctori și autorități, care luptă pentru pacienții noștri, în prima linie, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții. Credem cu tărie că, în această perioadă de grea încercare, trebuie să fim uniți și atenți la suferința aproapelui nostru și să ne rugăm că, uniți, vom depăși această criză fără precedent în istoria umanității. Domeniul se află într-o zonă împădurită, excelent oxigenată pentru pacienții care au nevoie de natură, aer curat, nepoluat”, declară administratorii Domeniului YOUness Clinic.

Vanessa Youness și Gelu Oltean sunt într-un dosar pentru trafic de droguri după ce s-a descoperit că în clinica respectivă se organizau ședințe în cadrul cărora se consumau droguri.

Potrivit surselor judiciare, ancheta în urma căreia Gelu Oltean, fostul șef DGIPI, a ajuns după gratii a început odată cu interceptarea de către polițiștii antidrog a unui colet care conținea mescalină. Cu sprijinul polițiștilor din Germania, anchetatorii antidrog din Brașov au reținut o persoană care ridicase de la Poștă un colet de 3 kg care conținea mescalină. ”Cărăușul” a declarat că drogurile sunt destinate pentru a fi consumate în cadrul unor petreceri cu titlu de ”inițieri” care urmează să aibă loc în Dâmbovița și Harghita.

Pe 22 noiembrie au avut loc primele descinderi la o pensiune din Miercurea Ciuc, unde au fost depistați 10 consumatori de droguri, alături de organizatorul reuniunii și un șaman din Italia. În urma raziei, au fost arestați preventiv organizatorul și șamanul, spun aceleași surse. Organizatorul a confirmat și el existența retreatului din Dâmbovița, unde era programat un eveniment între 13 și 15 decembrie.

Pe 13 decembrie, potrivit declarațiilor martorilor din dosar, a avut loc un ritual în cadrul căruia toți participanții au băut ceai din ayahuasca dintr-un pocal de metal.

”În jurul orei 20:00 a avut loc un ritual tradițional coordonat de T.I.M.L.şi toţi participanţii au primit asigurarea că pe teritoriul României consumul de ayahuasca este legal prin intermediul clinicii ***. Fiecare dintre participanţi, inclusiv G.O. şi Y.A.V., au primit aproximativ 20 ml de ceai preparat din ayahuasca într-un pocal din metal şi au băut tot conţinutul. Despre consumul de ayahuasca în cadrul ritualului coordonat de L.T.I.M. la evenimentul „ December Retreat” organizat în perioada 13-15 decembrie de Y.A.V. au mărturisit în depoziţiile lor şi martorii” se arată în dosar.

Potrivit referatului întocmit de DIICOT, cei care doreau să participe la reuniuni trebuiau să achite între 550 și 1100 de euro. La eveniment s-au înscris 39 de clienți.

Ritualuri șamanice cu cățeluși de pluș, helas și hârtii igienice

Pe 14 decembrie, procurorii DIICOT Brașov au organizat a nouă rundă de descinderi, în urma cărora au fost surprinși, reținuți și ulterior arestați prevenitv Gelu Oltean, alături de Vanessa Youness și Tom Lishman, șaman de origine britanică. În fața procurorilor DIICOT, Gelu Oltean a declarat că ayahuasca i-a fost benefică, i-a vindecat articulațiile, s-a lăsat de băut și a slăbit. Dar și că experiența spirituală trăită l-a făcut alt om, au povestit pentru G4Media.ro surse apropiate anchetei. Vanessa Youness a declarat că ayahuasca a fost preparată de cetățeanul englez, în vreme ce Tom Lishman a spus că substanța era de la clinica deținută de Youness, conform surselor citate.

Potrivit fotografiilor puse la dispoziție de parchetul antimafia, realizate la descinderile din 14 decembrie, printre obiectele folosite la ritualurile șamanice din Dâmbovița sunt doi cățeluși de pluș, o sticlă de helas, ouă încondeiate și două hârtii igienice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here