Cel puţin 85 de persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit marţi, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul General Guadalupe Victoria Durango, au anunţat autorităţile, precizând că nu s-au înregistrate decese, informează cotidianul The Independent.

Ministerul Transporturilor din Mexic a comunicat că aeronava s-a prăbuşit marţi, în jurul ori locale 16.00 (ora României, miercuri, 00.00), la aproximativ 10 kilometri depărtate de aeroportul internaţional General Guadalupe Victoria din Durango.

Gerardo Ruiz Eparza, ministrul mexican al Transporturilor, a declarat că la bordul aeronavei se aflau 97 de pasageri şi patru membri ai echipajului, adăugând că „avionul s-a prăbuşit la decolare”.

Grupo Aeroportuario, care administrează aeroportul, a transmis că se crede că accidentul a fost cauzat de condiţiile meteorologice nefavorabile, relatează postul NBC News.  Jose Aispuro, guvernatorul statului Durango, a declarat că autorităţile au confirmat supravieţuirea tuturor persoanelor aflate la bordul aeronavei prăbuşite, relatează agenţia The Associated Press.

Guvernatorul a precizat că 49 de persoane au fost spitalizate, şi doar pilotul şi o altă persoană au suferit răni grave, însă sunt într-o stare stabilă. Oficialul a mai adăugat că 103 persoane se aflau la bordul aeronavei, spunând că doi pasageri minori nu au fost incluşi în numărătoarea precedentă, scrie cotidianul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here