Județul Cluj este inclus în planurile de finanțare PNRR pentru trenul metropolitan, metrou, legătura feroviară cu Aeroportul și centura ocolitoare. Planul național prevede investiții în valoare de peste 33 de miliarde de euro.

„Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un document strategic care prevede reforme și investiții ce aduce României perspectiva modernizării și a schimbărilor profunde așteptate de societatea civilă, mediul de afaceri și sectorul public din România”, după cum se arată pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Conform MonitorulCluj, Ministrul Cristian Ghinea a declarat că metroul din Cluj se află pe lista proiectelor propuse de guvern pentru finanțare prin PNRR, program UE de aproape 30 de miliarde de euro.

Astfel, în Planul Național de Relansare și Reziliență, la capitolul modernizare sectoarele feroviare, se află următoarele:

–  Arad – Timișoara – Caransebeș;

–  Cluj – Episcopia Bihor;

–  Brașov – Aeroport Brașov;

–  Timișoara – Aeroport Timișoara;

–  Trenul metropolitan Cluj Napoca.

Citește și: Claudiu Năsui și DNA blochează banii europeni pentru IMM-uri pe motiv de speculă din partea companiilor imobiliare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here