Municipiul Cluj-Napoca a ajuns astăzi, 1 aprilie, la o rată a incidenței de 7.65 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, depășind pragul de 7,50 la care se impun noile restricții dure pe durata întregii săptămâni.

În momentul în care incidenţa depăşeşte 7,5 la 1.000 de locuitori se interzice circulaţia în intervalul orar 20:00 – 5:00 şi se reduce programul operatorilor economici (magazinelor) până la ora 18:00 pe durata întregii săptămâni, în fiecare zi.

Măsurile mai stricte nu vor fi implementate de azi, 1 aprilie, iar de mâine deja începe programul de restricții de weekend. Cel mai probabil se va aștepta până luni pentru a vedea dacă va exista o scădere a cazurilor. În cazul în care rata de incidență va stagna peste 7,5 la mie, măsurile mult mai stricte vor începe de pe data de luni, 5 aprilie 2021.

„Bună ziua. Astăzi va fi o HCJSU, va fi inclus și Cluj-Napoca în hotărâre. Însă, hotărârea nu își va produce efectele de azi, pentru că fiecare cetățean trebuie să ia cunoștință de conținut. Mâine, oricum suntem la incidența de peste 4/1000, deci de mâine oricum avem restricții. Dacă până luni va scădea rata sub 7,5 pe municipiu, vom ridica restricțiile.” a declarat Szilard Tasnadi, Prefectul Clujului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here