Femeia, în vârstă de aproximativ optzeci de ani, este condusă cu infinite precauţii, de către fiul său, spre cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Aceasta este groaznic bătută şi partea dreaptă a obrazului a căpătat, efectiv, culoarea vânătă, de la lovituri, dar se disting şi zgârieturi în zona gâtului şi a încheieturilor mâinilor femeii – de la colierul şi brăţările de aur ce i-au fost smulse, în noaptea de duminică spre luni, de către un autor rămas deocamdată necunoscut!

 

Bătrâna, de etnie maghiară, domiciliată în cartierul clujean Someşeni este de-a dreptul desfigurată şi complet abulică de la loviturile încasate. Îmi mărturiseşte – după ce ce scot de la ea, cu cleştele, parcă – doar  vreo câteva fraze lămuritoare la ce i s-a întâmplat. Însă mai târziu aflu că nici poliţia n-a aflat mai multe lucruri decât mine, datorită stării în care se află – şi aşteaptă la rândul său ca femeia să-şi mai revină puţin. După ce mă prezint spunându-i cărei publicaţii îi aparţin, bătrâna mă pune la punct, sec, mărturisindu-mi că ea e abonată la cotidianul ”Szabadsag” şi-i ajunge ce citeşte acolo, aşa că nu mai are chef să vadă povestea ei în altă parte, îi ajunge cotidianul respectiv. Totuşi, declară următoarele: „Am lăsat uşa întredeschisă pe timpul nopţii şi individul a intrat, m-a bătut rău de tot şi mi-a smuls colierul de la gât, brăţările de la mână. Apoi  mi-a furat şi toţi banii din casă”. Imediat după ce-a rostit această frază, epuizată, se închide în gândurile sale, ca-ntr-o carapace, iar băiatul său, un bărbat de circa cincizeci de ani, care asistase la discuţia noastră, îmi spune că o cunoaşte bine de tot şi ştie că mama lui nu-mi va mai spune un cuvinţel referitor la drama ei. Mai durează puţin până ce acesta face un drum până la secretariatul instituţiei medicale, să vadă dacă a sosit ordonanţa de la poliţie, pe baza căruia bătrânica urmează să fie consultată – după care, imediat ce i se confirmă acest lucru, intră împreună cu ea în cabinet. Şi, după circa zece-cincisprezece minute de la momentul intrării în cabinet, cei doi părăsesc în tăcere sediul I.M.L.Cluj.


„O femeie în vârstă a reclamat faptul că un bărbat a intrat în locuinţa ei, pe timp de noapte, şi sub ameninţare şi folosind forţa fizică a deposedat-o de mai multe bunuri şi o sumă de bani. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată şi pentru identificarea autorului”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here